„Skubu pasidalinti žinia! Vienas iš kalėjimo beglių sulaikytas. Ačiū policijos pareigūnams už atliktą darbą. Antro bėglio paieškos tęsiamos. Detalesnė informacija vėliau. Jei turite bet kokios informacijos - praneškite 112!“, - rašė E. Jablonskas.

Delfi žiniomis, sulaikė Egidijų Žilinską.

E. Jablonskas sakė, kad bėglys sulaikytas apie 19 val. Kaune. Kokiomis aplinkybėmis, ir ar nesipriešino pareigūnams, jis neatsakė, nes informacija “ką tik gauta”.

“Savo ruožtu noriu padėkoti pareigūnams už operatyvų darbą”, - sakė jis.

Anot jo, antrojo bėglio dar ieškoma, tikimasi, kad ir jis greitai bus sugrąžintas į įkalinimo įstaigą.

Egidijus Žilinskas . Policijos nuotrauka

Sulaikomas nesipriešino

Policija patikslino, kad šeštadienį, 18.40 val., Kaune, Partizanų g. esančiame bute, tikrindami galimas pabėgusių asmenų buvimo vietas bei gaunamą informaciją iš gyventojų, Kauno apskrities policijos Patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė vieną iš įkalinimo įstaigos pabėgusių asmenų (gim. 1996 m.).

„Sulaikomas jis nebėgo ir nesipriešino. Šiuo metu jis pristatytas ir uždarytas į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Kito vyro paieškos veiksmai toliau tęsiami“, - teigiama pranešime.

Paieškoms pasitelktas ir sraigtasparnis

Kaip jau skelbta, Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos pareigūnai naktį per vaizdo kameras pastebėjo du asmenis, perlipančius tvorą ir nubėgančius į mišką. Skaičiuotės metu nustatyta, kad du nuteistieji savavališkai pasišalino iš įkalinimo įstaigos, rašė BNS.

Bausmę atliekantys drausmės grupės nuteistieji Egidijus Žilinskas, gimęs 1996 m., ir Rolandas Kazakevičius, gimęs 1974 m., iš pataisos namų bendrabučio patalpos pabėgo išlaužę lango grotas ir po to perlipo per įstaigos apsaugos perimetro tvorą, praneša Kalėjimų departamentas.

Bėglių paieškoje pasitelktas Valstybės sienos apsaugos sraigtasparnis. Departamentas skelbia, kad bausmę atliekantys drausmės grupės nuteistieji Egidijus Žilinskas, gimęs 1996 metais, ir Rolandas Kazakevičius, gimęs 1974 metais, iš pataisos namų bendrabučio patalpos pasišalino išlaužę lango grotas ir po to perlipo per įstaigos apsaugos perimetro tvorą.

Departamento teigimu, E. Žilinskas yra teistas už vagystę, plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą. Jo bausmės termino pabaiga 2023 metų vasario 28-oji. R. Kazakevičius teistas už plėšimą ir turto prievartavimą.

Bausmės pabaiga – 2024 metų gruodžio 12 diena. E. Žilinskas bausmę Pravieniškėse atlieka nuo sausio mėnesio, o R. Kazakevičius – nuo pradėjusių metų gruodžio.

Po šio įvykio nušalinta Pravieniškių pataisos namų vadovybė

Po dviejų kalinių pabėgimo penktadienį nuspręsta nuo pareigų laikinai nušalinti Pravieniškių pataisos namų direktorių Dainių Sušinską ir dar du vadovaujančias pareigas užimančius pareigūnus. Tai Delfi patvirtino šaltiniai Kalėjimų departamente, šios informacijos nepaneigė ir pats D. Sušinskas.

Kalėjimų departamento direktoriaus Virgilijaus Kulikausko sprendimu, nuo pareigų taip pat nušalintas laikinai direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjęs Sigitas Sadonis ir trečiojo sektoriaus Saugumo valdybos viršininkas Linas Nanartavičius. Būtent iš trečiojo sektoriaus naktį paspruko du nuteistieji.

Plačiau apie tai galima skaityti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)