D. Juodaitis įtariamas sukčiavimu, turto iššvaistymu ir dokumentų klastojimu.

Kaip pranešė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), įtarimai pateikti ir Infrastruktūros ir turto skyriaus vyriausiajai inžinierei R. P. (BNS žiniomis, Rasai Pakštaitienei). Taip pat įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir padėjimo iššvaistyti turtą pateikti dviejų privačių bendrovių darbuotojams.

„Ši darbuotoja (R. Pakštaitienė – BNS) nuo pareigų nėra nušalinta ir šiuo metu yra darbe“, – BNS sakė Jurbarko rajono savivaldybės administracijos direktorė Vida Rekešienė.

Antradienį savivaldybėje atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

„Tiriamos aplinkybės dėl viešojo pirkimo pagrindu sudarytos sutarties vykdymo, galimai pažeidžiant nustatytą tvarką bei suklastojus dokumentus savivaldybės lėšomis apmokėjus už netinkamai atliktus statybos darbus“, – rašoma STT išplatintame pranešime.

D. Juodaitis uždarytas į Kauno vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Kitiems įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.
Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Nei su D. Juodaičiui, nei su R. Pakštaitiene BNS susisiekti nepavyko.

TS–LKD Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas BNS sakė, kad D. Juodaičio narystė partijoje bus sustabdyta.

Įtarimų šešėlis ant Jurbarko rajono savivaldybės buvo kritęs ir anksčiau, STT šių metų sausio mėnesį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo vykdant projektą, kuris iš dalies finansuotas ir Europos Sąjungos lėšomis.

Tada iš savivaldybės STT pareigūnai išsivežė visus su projektu susijusius dokumentus.

Preliminariais duomenimis, projektas, kurio dokumentai paimti, yra susijęs su infrastruktūra. Daugiau duomenų teisėsauga kol kas neskelbia.