Tai Delfi.lt patvirtino šaltiniai Generalinėje prokuratūroje.

Kol kas daugiau informacijos teisėsaugos pareigūnai neteikia, tačiau jau artimiausiu metu planuoja surengti spaudos konferenciją, kurios metu žada pasidalinti detalėmis iš sėkmingos operacijos.

Tuo metu Defi.lt šaltiniai prokuratūroje teigia, kad į pareigūnų akiratį pateko teisėsaugai gerai žinomi asmenys. Kai kurie jų anksčiau yra kalėję Pravieniškių pataisos namuose, todėl, įtariama, narkotikai buvo platinami ir šioje įkalinimo įstaigoje. Bet ne tik – užsimenama, kad narkotinės medžiagos neteisėtai buvo tiekiamos ir į kitas įkalinimo įstaigas.

Itin dideli kvaišalų kiekiai taip pat buvo išplatinti Kaune ir jo apylinkėse.

Šaltinių teigimu, kratų metu pareigūnai surado įvairių narkotikų – kanapių, amfetamino, tenamfetamino MDA, ekstazio tablečių. Užsimenama, kad rastų narkotikų kiekiai yra kilogramais.

Grupuotės veikloje, įtariama, galėjo dalyvauti keliolika asmenų, kai kurie jų teismo sprendimu jau yra suimti.

Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Gintautas Šarauskas, kuris iki lapkričio vidurio laikinai vadovavo Pravieniškių pataisos namams, Delfi.lt patvirtino informaciją apie sėkmingą operaciją, kurios metu surastas didžiausias kiekis narkotikų tyrimą atliekant kalėjimų sistemos pareigūnams.

Jo teigimu, šiame tyrime dalyvavo Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai.

„Tai buvo didžiuliai kiekiai“, – apie surastas narkotines medžiagas sakė G. Šarauskas.

Jo teigimu, tai buvo ilgalaikis tyrimas, vykęs keliais etapais: „Norėjosi išaiškinti visas grandis – nuo gamintojo iki platintojo, o tai užtrunka“.

Pasak Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojo, narkotikus grupuotė platino ne tik kaliniams, bet ir kitiems asmenims, esantiems laisvėje.

Jis pažymėjo, kad daugiau kol kas negali atskleisti tyrimo detalių, tačiau patikino, jog informacija visuomenei bus suteikta ketvirtadienį Kauno apygardos prokuratūroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)