Savivaldybei pavyko atgauti didžiąją dalį sukčiams pervestų pinigų – per 150 tūkst. eurų. Likusius 36 tūkstančius eurų sukčiai spėjo pasisavinti.

Kaip BNS sakė prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė, Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojas D. R. pats tiesiogiai pinigų nepervedė, jis tik suformavo pavedimą pagal naujai pateiktus rekvizitus ir dėl to į sąskaitą Ispanijoje buvo pervesti 187 tūkstančiai 670 eurų.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojas kaltinamas didelės vertės svetimo turto iššvaistymu ir tarnybinių pareigų neatlikimu.

Ikiteisminį tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jaunutis Vailionis.

2020 metų gruodžio mėnesį pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Alytaus miesto savivaldybės administracijos atstovų kreipimąsi.

Jie nurodė, kad Alytaus miesto savivaldybės darbuotojai atliko didesnį nei 180 tūkst. eurų bankinį pavedimą vienai Latvijos bendrovei. Pinigai buvo pervesti už atliktus darbus įrengiant Alytaus mieste žiedines sankryžas, tačiau minėta bendrovė informavo, kad pinigų negavo.

Už šį bankinį pavedimą buvo atsakingas D. R., dirbantis Alytaus miesto savivaldybės administracijos Buhalterinės apskaitos skyriaus vedėjo pavaduotoju.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad lapkričio mėnesį savivaldybė gavo elektroninį laišką apie minėtos Latvijos įmonės pakeistus bankinius rekvizitus, jame buvo nurodyta nauja sąskaita, esanti viename iš Ispanijos bankų.

„Kaltinamasis nesiėmė jokių veiksmų, numatytų jo pareigybės aprašyme bei vidiniuose savivaldybės teisės aktuose, kad būtų patikrinta, ar iš tiesų įmonė prašo lėšas už atliktus darbus pervesti į kitą sąskaitą, bet suformavo pavedimą pagal naujai pateiktus rekvizitus ir dėl to į sąskaitą Ispanijoje buvo pervesti 187 tūkstančiai 670 eurų. Paaiškėjo, kad pinigai nukeliavo į tarptautinių aferistų sąskaitą, o savivaldybei su projekto vykdytojais teko atsiskaityti dar kartą“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Jam gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Kaltinamajam šioje byloje pareikštas ir 36 tūkst. eurų civilinis ieškinys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją