Komisijoje dirbs Vyriausybės kanceliarijos, Vidaus reikalų, Sveikatos apsaugos, Krašto apsaugos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų atstovai, taip pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Policijos departamento bei Lietuvos kariuomenės pareigūnai.

„Nepaprastosios padėties metu svarbu užtikrinti, kad būtų koordinuojami veiksmai ir greitai priimami sprendimai. Padidėjus įtampai pasienyje su Baltarusija, privalome glaudžiai bendradarbiauti ir išlikti susitelkę, kad apsaugotume savo valstybės sieną nuo hibridinių atakų“, – teigia įsakymą pasirašiusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Komisija teiks pasiūlymus ir koordinuos susijusių su nepaprastąja padėtimi veiksmų įgyvendinimą, be to, bus atsakinga už strateginę komunikaciją ir visuomenės informavimą.

Taip pat vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės įsakymu sudarytas Nepaprastosios padėties jungtinis situacijų centras (Jungtinis situacijų centras). Jame dirbs Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės saugumo departamento, Krašto apsaugos ministerijos, Vyriausybės kanceliarijos, Lietuvos kariuomenės atstovai. Jungtinis situacijų centras bus atsakingas už statistinių ir analitinių duomenų pateikimą.

Nuo lapkričio 10 d. iki gruodžio 9 d. pasienio ruože prie Lietuvos sienos su Baltarusija ir 5 kilometrų į valstybės gilumą nuo jo bei užsieniečių apgyvendinimo vietose ir 200 metrų aplink tas apgyvendinimo vietas įvesta nepaprastoji padėtis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)