„Ukrainos sėkmė atkovojant Rusijos užgrobtas teritorijas – ukrainiečių herojiškumo ir nepalaužiamos valios liudijimas. Tikiu, kad Vakarams operatyviai teikiant reikiamą pagalbą jums pavyks išstumti agresorių iš savo teritorijų. Oro gynybos sistemų Ukrainai tiekimas – būtina sąlyga civiliams apsaugoti ir pergalei pasiekti“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Anot prezidento, tai yra „mūsų visų kova už taiką ir laisvę, kurioje Lietuva rems Ukrainą iki pergalės“.

Pokalbio metu prezidentai aptarė Rusijos karo eigą ir Ukrainai reikalingą paramą. Pokalbyje G. Nausėda išreiškė tvirtą Lietuvos palaikymą Ukrainai, pranešė Prezidentūra.

Pasak šalies vadovo, Rusijos vykdomi eskalaciniai veiksmai – mobilizacijos paskelbimas, masinės raketų atakos prieš Ukrainos miestus, grasinimai panaudoti branduolinį ginklą – demonstruoja Rusijos prezidento Vladimiro Putino desperaciją pralaimint mūšio lauke.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad greita Vakarų karinė parama Ukrainai yra ypač svarbi, todėl Lietuva ir toliau aktyviai pasisakys visais tarptautiniais formatais už jos didinimą, taip pat – už ekonominę ir finansinę pagalbą Ukrainai.

Lietuvos ir Ukrainos vadovai aptarė ir Baltarusijos įsitraukimą į Rusijos karą Ukrainoje.

G. Nausėda pažymėjo, kad Baltarusiją reikėtų vertinti kaip visavertę Rusijos sąjungininkę vykdant karinę agresiją Ukrainoje. Todėl, pasak G. Nausėdos, Vakarų taikomos sankcijos turi būti griežtinamos tiek Rusijai, tiek Baltarusijai, užkertant bet kokias galimybes jas apeiti.

Lietuvos prezidentas kartu pasveikino Ukrainos vadovą ir visus šalies žmones su Ukrainos gynėjų diena.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją