Kaip pranešė Prezidentūra, pirmadienį pradėdamas vizitą Lenkijoje G. Nausėda su Andrzejumi Duda aptarė dvišalį bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje, Rusijos karo Ukrainoje poveikį regiono saugumui, pagalbą Ukrainai ir jos atstatymo klausimus.

Pasak Prezidentūros, G. Nausėda susitikime akcentavo, kad Lietuvos ir Lenkijos glaudus bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityse, veiksmų koordinavimas ir bendras regioninių saugumo interesų atstovavimas tarptautiniais formatais yra itin svarbūs dabartiniame geopolitiniame kontekste, taip pat svarbi ir šalių vienybė dėl Rusijos vykdomos agresijos.

„Kartu esame stipresni ir saugesni. Tik veikdami išvien galime užtikrinti saugumą savo šalyse ir visame regione. Lenkija yra patikima Lietuvos sąjungininkė. Vertinu mūsų veikimą išvien ir tikiu, kad išliksime vieningi ateityje“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentūros teigimu, Lietuvos ir Lenkijos vadovai taip pat sutarė, kad būtina tęsti karinę pagalbą Ukrainai, nes būtent ukrainiečių apginklavimas nulems karo baigtį.

Prezidentai taip pat aptarė Rusijos kariuomenės sugriautų Ukrainos miestų ir infrastruktūros atstatymo darbus. Pasak šalies vadovo, tiek Lietuva, tiek Lenkija aktyviai įsitrauks į atstatymo procesą ir bendradarbiaus įgyvendinant projektus.

Prezidento vizitas truks iki antradienio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją