Kaip Eltai penktadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė, ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras nutarė, kad E. Garckevičiui šioje tyrimo stadijoje galima taikyti ne suėmimą, o švelnesnes kardomąsias priemones.

„Intensyviai atlikus visus proceso veiksmus, buvo įvertinta, kad nėra pagrindo taikyti griežčiausią kardomąją priemonę ir pakanka asmeniui pritaikyti švelnesnes šioje tyrimo stadijoje, ir prokurorų sprendimų buvo paskirtos trys kitos švelnesnės kardomosios priemonės – 20 tūkst. eurų piniginis užstatas, rašytis pasižadėjimas neišvykti ir periodinė registracija policijos įstaigoje“, – sakė prokuratūros atstovė.

ELTA primena, kad sausį Darbo partijos kandidatas į Druskininkų savivaldybės tarybą E. Garackevičius buvo sulaikytas, pareigūnams sustabdžius automobilį, kuriame buvo jis ir daugiau kaip pusė kilogramo hašišo.

Iš karto po incidento „darbiečiai“ nutarė pašalinti E. Garackevičių iš partijos gretų ir rinkiminio sąrašo, tačiau pasikreipus į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), ši priėmė sprendimą E. Garackevičiaus iš sąrašo nepašalinti. Dėl to Darbo partija šį VRK sprendimą apskundė teismui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)