„Kaip banditai 1990 metais, ką nori, tą daro. Širdingai atsiprašo“, – LNK pasakojo vilnietis R. Gnedevičius.

Avalynės verslą turintis vilnietis prieš prabėgusį savaitgalį susidūrė su viena nemaloniausių gyvenimo situacijų, kai sulaukė netikėto skambučio.

„Teismo sprendimu jie ieško iš ieškovų ir netyčia įsilaužė į mano duris. Jie per klaidą. Buvo raštelis įkištas į duris“, – LNK teigė jis.

Raštelyje skelbiama, kad spyna pakeista antstolės nurodymu. Tiesa, vilnietis R. Gnedevičius niekam įsiskolinęs nebuvo.

Išlaužus spyną ji buvo pakeista nauja, tad pirmadienio rytą vyras net neturėjo galimybių užeiti į jam priklausančias patalpas. Teko laukti lauke. Po kurio laiko pasirodė ir kreditoriaus atstovas, nešinas naujos spynos raktais.

„Čia yra kelios uždarosios akcinės bendrovės. Jie darė, perdarė tuos planus. Tai yra įprasta praktika, kviečiame kviestinius, policiją, jeigu reikia ir viskas“, – kalbėjo „Senamiesčio naujakurių“ atstovas Aleksandras Murma.

R. Gnedevičius norėjo pats išsiaiškinti, kodėl be jokios priežasties antstoliai įsilaužė į jo patalpą.

Po diskusijų vyras galiausiai vėl pateko į savo patalpas. Vilnietis iki šiol neturėjo progos sužinoti, ar per savaitgalį iš jo dirbtuvių nedingo svarbūs daiktai.

Pasak teisininkų, toks įsibrovimas į svetimą turtą net ir su antstolio pavedimu yra laikomas neteisėta veika.

Tokiais atvejais nukentėję asmenys turi teisę prašyti atlyginti ne tik suniokotą turtą, tačiau ir moralinę žalą.

„Viena pasekmė – turtinė žala, kuri turėtų būti atlyginta: spyna, durys, kas yra fakto klausimas. Yra ir daugiau žalų, kurias gali tekti padengti“, – LNK pasakojo „Ellex Valiunas“ advokatas Miroslav Nosevič.

Galiausiai patekus į patalpas vilniečiui R. Gnedevičiui duodami ir penki raktai. Tiesa, jų mažiau, nei vyras turėjo iki šiol.

„Jūs patys įsivaizduokite, jei pas jus taip atsitiktų“, – kalbėjo vyras.

O ir tada problemos nesibaigia – išlaužtų durų spyna pakeista netinkamai.

Kreditoriaus atstovas sako, kad nieko padaryti negali – patarė kreiptis tiesiogiai į antstolę.

Vyras tą iš karto ir daro. Ji siūlo iškviesti tą patį raktininką, kuris duris ir atidarė, kad problemos būtų ištaisytos, arba duoti pinigų, kad vyras bėdą ištaisytų pats.

Kada durys bus pataisytos, lieka neaišku. Ir nors vilniečio vargai dėl neteisėtai išlaužtų durų nesibaigia, jam tenka grįžti prie darbų.

Anot teisininkų, nukentėjęs asmuo turėtų pats įvertinti tai, kokią žalą yra patyręs. Ir jei įsibrovėliai kompensavo per mažai, tuomet kreiptis į teisininkus.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: