Praūžusi savivaldos rinkimų karštinė į naujos kadencijos tarybas atvedė būrį itin jaunų politikos naujokų. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, iš daugiau kaip 1,3 tūkst. kandidatavusių jaunuolių iki 25 metų sėkmė nusišypsojo 22-iems.

Palyginti su ankstesniais savivaldos rinkimais, jaunuolių į miestų ir rajonų tarybas šiemet išrinkta dvigubai daugiau. Jaunimėlį vietos valdžioje daugiausia "globoja" Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Darbo partija (DP) bei Liberalų ir centro sąjunga (LiCS).

Po šių rinkimų jauniausia krašto savivaldos politike šiemet tapo 20 metų kėdainiškė studentė Ieva Kačinskaitė. Mergina į Vilniaus miesto tarybą pateko pagal DP sąrašą. Vilniaus universitete tarptautinius santykius ir politinius mokslus studijuojanti antrakursė tikino, jog tapti politike apsisprendė dar besimokydama mokykloje.

Į Druskininkų savivaldybės tarybą išrinktas Karolis Kaklys rinkimų dieną šventė ne tik pergalę. Vaikinui tądien suėjo 22 metai. Jis - jauniausias LiCS atstovas savivaldoje.

Jaunuolis šiuo metu studijuoja Vilniaus Gedimino technikos universitete statybos inžineriją, tad į Druskininkus keliskart per savaitę jam teks važinėti iš sostinės. "Mokslų dėl to apleisti nežadu. Nebe pirmas kursas ir dėstytojai į tokius dalykus žiūri nuolaidžiau, tad viską suderinsiu", - sakė K.Kaklys.

Politologas Lauras Bielinis jaunimo veržimąsi į valdžią ir apskritai ėjimą į politiką vertina atsargiai. "Jaunuoliai nesusimąsto, kokia didelė atsakomybė jų laukia. Neretai, pakliuvę į valdžią, jie tik po kurio laiko supranta, kad yra ne ten, kur tikėjosi atsidurti", - pažymėjo politologas.