Apie tai STT vadovas patvirtino žurnalistams Prezidentūroje po Prezidentės susitikimo su atsakingų institucijų vadovais, kurio metu buvo aptarta šalies pažanga kovoje su korupcija.

"Taip, šią informaciją mes turime. Dabar tiesiog vertiname situaciją, vertiname visus turimus duomenis ir priimsime sprendimą. Kai priimsime sprendimą, būtinai apie jį informuosime visuomenę", - sakė S. Urbonavičius.

Ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, anot S. Urbonavičiaus, kol kas neaišku.

"Supraskite, yra įvairių aplinkybių, yra teisinė sistema ir mes tikrai įvertinsime visą turimą informaciją. Jeigu reikės, atliksime papildomus veiksmus, priimsime sprendimą ir apie sprendimą informuosime žiniasklaidą, visuomenę", - pakartojo STT direktorius.

Klausiamas, ar R. Šalaševičiūtė bus kviečiama į apklausą. S. Urbonavičus teigė, kad, jeigu prireiks, tai bus daroma.

Prezidentūra susilaiko nuo komentarų, ar sveikatos apsaugos ministrė po pareiškimų apie duotą kyšį, toliau gali eiti pareigas.

"Apie tai šio susitikimo metu nebuvo kalbama", - sakė Prezidentės vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Valdemaras Sarapinas.

ELTA primena, kad interviu "Žinių radijui" ketvirtadienio rytą R. Šalaševičiūtė prisipažino prieš kelerius metų medikams davusi kyšį.

"Atvirai pasakius, gal prieš penkerius ar šešerius metus aš ir vokelį esu nešusi, nes vienas artimų giminaičių kategoriškai atsisakė darytis operaciją, kol nebus su gydytoju į priekį atsiskaityta. Tai mano pastangos įkalbėti nepadėjo (...). Visai nežinojau, kaip čia reikėtų paduoti - ar, mąsčiau, tarp dokumentų, ar į kišenę. Tiesiog buvo toks momentas", - sakė R. Šalaševičiūtė.

Už kyšio davimą Baudžiamasis kodeksas numato bausmę ne tik ėmėjui, bet ir davėjui.