"Uždaras buvo posėdis, kalbėti negaliu. Pirmiausia buvo kalba, be jokios abejonės, apie situaciją, kuri buvo su ūkio ministru", - po komiteto posėdžio žurnalistams sakė STT vadovas.

Jis teigė, kad D.Kreivio STT pateiktame rašte nurodyti faktai tikrinami.

"Ta informacija, kurią pavyko surinkti, patikrinta. Dabar pagal tą informaciją pradėtas operatyvinis tyrimas, be jokios abejonės, ir ministro pateikta pažyma turės būti išanalizuota, ten kai kurie faktai minimi, kuriuos mes privalome ištirti, ir jie bus ištirti", - sakė Ž.Pacevičius.

Klausiamas, ar ministras kreipėsi į tarnybą dėl patiriamo spaudimo, apie kurį kalbama rašte, STT vadovas sakė: "Ministras kada pateikė informaciją, jūs žinote. Iki tol buvo kitokia informacija, iš Ž.Plytniko (Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko - BNS)".

NSGK pirmininkas Arvydas Anušauskas STT vadovo pateiktos informacijos nekomentavo, tačiau teigiamai įvertino pačios tarnybos veiklą.

"Posėdis uždaras, ačiū už dėmesį, tiek galiu pasakyti. Uždaro posėdžio informacija nėra viešinama. (...) Aš manyčiau, kad komiteto nariams buvo naudinga sužinoti informaciją iš pirmų lūpų", - sakė A.Anušauskas.
Klausiamas, kaip vertina STT vaidmenį tiriant galimą spaudimą ūkio ministrui ir Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui, ar nematantis politikavimo požymių, A.Anušauskas sakė, kad STT teko "labai sudėtingas uždavinys veikti šitose sąlygose".

"Aš manau, kad tarnyba su turimais resursais per šituos dvejus metus (dirbo gerai - BNS) - nustatytų nusikalstamų veikų skaičius smarkiai padidėjęs, bylos yra sudėtingesnės, gilesnės. Ką aš manau - manau, kad visada politikai linkę surasti iešmininkus, ir aš to nedarysiu", - sakė NSGK vadovas.

Ūkio ministras D.Kreivys, kurį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino supainiojus viešuosius ir privačius interesus, trečiadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Viešumoje kilus abejonėms, jog D.Kreivys galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus skirstydamas Europos Sąjungos (ES) paramą, ministras surašė pažyma pavadintą raštą, kuriame nurodė, kada ir kokiu būdu jam arba Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui Žydrūnui Plytnikui politikai, verslininkai mėgino daryti spaudimą.

Ministras kategoriškai atmeta bet kokius įtarimus, kad jis galėjo daryti įtaką skiriant ES paramą su jo artimaisiais susijusiomis įmonėmis, VTEK sprendimą, kuriuo pripažintas neišvengęs interesų konflikto, sako skųsiąs teismui.