Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie jo galimą nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti.

Liudytoja šiame tyrime apklausta ir Druskininkų tarybos narė socialdemokratė Inga Šinkonienė, ji tuo pačiu dirba ir vandens parko „Aqua“ Klientų aptarnavimo skyriaus vadove. Tai antradienį BNS patvirtino STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Anot jo, šios apklausos įvyko praėjusią savaitę.

„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kol vyksta tyrimas“, - BNS antradienį sakė L.Urmanavičius ir nutraukė pokalbį.

Vytenis Andriukaitis, Linas Urmanavičius

Anksčiau šiame tyrime liudytoja apklausta sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

STT atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „Aqua“. Įtariant piktnaudžiavimu neseniai buvo sulaikytas šio centro vadovas Edmundas Antanaitis, jam pateikti įtarimai.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalijamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Druskininkų vicemeras L.Urmanavičius ir tarybos narė I.Šinkonienė taip pat figūruoja Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pradėtame tyrime.

VTEK praėjusią savaitę pradėjo tyrimus dėl penkių Druskininkų savivaldybės atstovų - tarp jų ir dėl mero socialdemokrato Ričardo Malinausko, ir savivaldybės įsteigtos įmonės „Aqua“ direktoriaus E.Antanaičio.

Etikos sargai aiškinsis, ar politikai nusišalino nuo klausimų, susijusių su vandens parku, sprendimų.

Druskininkų tarybos narė socialdemokratė I.Šinkonienė prieš penkerius metus VTEK jau buvo pripažinta supainiojusi interesus. VTEK nustatė, kad ji taryboje priėmė sprendimus dėl viešbutį „Aqua Medūna“ valdančios bendrovės „Stamitos turto valdymas“, kurioje tuo metu ėjo projektų vadovės pareigas.

Druskininkų meras R.Malinauskas praėjusią savaitę pareiškė, kad suteikti nemokamas pramogų ir apgyvendinimo paslaugas savivaldybės įsteigtose įmonėse politikams ir kitiems asmenims yra normali praktika, ir ji bus tęsiama.