STT skelbia, esą universiteto vieno padalinių vadovas iš universiteto lėšų atsiskaitė už savo vadovaujamos įstaigos buhalterės kiemo asfaltavimo darbus.

„Įtariama, kad PMBC vadovas klastojo dokumentus ir piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, centro lėšomis apmokėdamas privataus LSMU vyriausiosios buhalterės pavaduotojos N. S. kiemo asfaltavimo ir kitus statybos darbus, kuriuos atliko bendrovės „Kauno keliai“ darbuotojai“, - skelbiama STT pranešime.

PMBC patalpose ir sulaikytųjų darbo vietose bei namuose atliktos kratos. Kratos atliktos ir LSMU vyriausiosios buhalterės pavaduotojos darbo kabinete ir namuose, taip pat UAB „Kauno keliai“ tarnybinėse patalpose. Kratų metu paimti tyrimui reikalingi dokumentai bei daiktai.

PMBC vadovui S. Makauskui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo , vyriausiajai buhalterei – dėl dokumentų klastojimo, „Kauno kelių“ techniniam direktoriui G. Kascenskui – dėl dokumentų klastojimo ir bendrininkavimo piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi.

Po apklausų PMBC vadovui S. Makauskui ir vyriausiajai buhalterei skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. „Kauno kelių“ techninis direktorius G. Kascenskas sulaikytas 48 val.