Tai DELFI patvirtino STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas. STT taip pat sulaikė Šakių rajono savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėją Kęstutį Kuncaitį bei Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėją Mariją Jurgilienę.

„Jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Taip pat – savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėjui ir Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėjai“, - sakė R. Golubovas.

Pasak jo, meras ir kiti du asmenys sulaikyti pirmadienį. Kokios vertės viešuosius pirkimus galimai bandė paveikti meras – STT kol kas neatskleidžia.

„Tai susiję su savivaldybės vietinės reikšmės kelių remontui, priežiūrai ir saugaus eismo funkcijai užtikrinti skirtų lėšų panaudojimo teisėtumu“, - sakė R. Golubovas.

Sulaikytų asmenų darbo vietose atliktos kratos, paimti tyrimui svarbūs duomenys.

Tyrimui vadovauja bei jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Šakių rajono meras J. Bertašius kandidatavo į Seimą spalį vykusiuose rinkimuose. Jis partijos sąraše buvo įtašytas penktuoju numeriu, o po reitingavimo smulktelėjo vienu laipteliu žemyn. Jei Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, likusi per plauką nuo 5 proc. barjero, būtų šią ribą peržengusi, politikas veikiausiai būtų patekęs į parlamentą.