Antradienį STT pareigūnai sulaikė Raseinių rajono savivaldybės Ekonomikos departamento Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėją V. B. ir Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vyriausiąjį specialistą R. R. Taip pat sulaikyti trys įmonių atstovai. Jų darbo vietose ir namuose atliktos kratos.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Raseinių rajono savivaldybėje organizuojant ir vykdant įvairius viešuosius pirkimus kai kurioms įmonėms buvo sudaromos palankios sąlygos juos laimėti, o už tai įmonių atstovai savivaldybės darbuotojams atsilygindavo įvairiais kyšiais.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai 2018 m. lapkričio mėn. pradžioje kitoje baudžiamojoje byloje įtarimus dėl kyšininkavimo pareiškė buvusiam Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriui R. A. Toliau tiriamos aplinkybės dėl galimo išskirtinio palankumo vienai įmonei sudaryti viešojo pirkimo sutartį su Raseinių rajono savivaldybės valdoma įmone. Įtariama, kad už tai R. A. priėmė didelės vertės (daugiau negu 250 MGL) kyšį, kuris buvo maskuojamas įvairiomis finansinėmis operacijomis. Šiuo metu įtarimai šioje baudžiamojoje byloje iš viso pareikšti 5 asmenims.