Kaip pirmadienį pranešė STT, siekiama išaiškinti, ar pagrįstai ir teisėtai V. Račienei Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Kauno V teritoriniame skyriuje buvo nustatytas 10 procentų bazinis darbingumas ir specialusis nuolatinės priežiūros poreikis dėl regėjimo sutrikimų.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ skelbė, kad politikė ne vienus metus gauna išmokas dėl neįgalumo, nes esą yra netekusi 90 proc. regėjimo. Dienraštis, remdamasis neoficialiais duomenimis tvirtino, kiekvieną mėnesį politikės sąskaita papildoma per 200 eurų.

Politikė dienraščiui neneigė turinti nustatytą negalią, bet atsisakė įvardyti savo ligos pavadinimą, tik prasitarė, kad greitai ją apžiūrės neįgalumą nustatanti komisija. Šiaulietė tvirtino, jog regėjimo problemos vairuoti jai netrukdo.

V.Račienė yra ilgametė regėjimo negalią turinčio socialdemokrato parlamentaro Edvardo Žakario padėjėja, ne vieni metai dirba neįgalių vaikų globos namuose „Šaltinis“ socialine darbuotoja.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.