Kaip LRT RADIJUI nurodė STT Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Ramūnė Paukštienė, Anykščių rajono meras buvo sulaikytas dėl galimo kai kurių verslininkų protegavimo. Dėl to jam pareikšti įtarimai dėl galimos prekybos poveikiu.

„Šiuo metu sulaikytas tik vienas asmuo, bet pareigūnai atlieka baudžiamojo proceso neatidėliotinus veiksmus ir sulaikytųjų gali būti daugiau“, – komentavo R. Paukštienė.

Anot pašnekovės, pirmadienį buvo atliktos kratos kai kurių asmenų darbo vietose ir namuose, iš Anykščių rajono savivaldybės buvo paimti reikšmingi dokumentai, kurie padės atlikti ikiteisminį tyrimą.

Anykščių rajono vicemeras Sigutis Obelevičius LRT RADIJUI tvirtino, kad sulaikymas buvo netikėtas ir nėra aišku, su kokiais konkrečiais projektais galėtų būti susiję įtarimai: „Man tai buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Kad ir su tuo verslu... iki šiol europiniai projektai buvo dar tokioje ramybės stadijoje. Praktiškai tik šiais metais dauguma tų darbų startuos. Net kažkaip neturiu mintyse jokio įtarimo, kad kažkas galėjo su kažkuo tartis.“

Anot vicemero, šiais metais turėtų būti pradėti gana daug projektų, susijusių su regionų plėtra. „Apie 13 gatvių bus tiesiamos seniūnijose. Šiemet turėtų būti vykdomi darbai, bet man kažkaip sunkoka būtų vertinti. Pats aštuonerius metus buvau meru ir niekada neteko kažkaip kištis į viešųjų pirkimų komisijos darbą“, – LRT RADIJUI sakė S. Obelevičius.

Vadovaujantis įstatymais, K. Tubis gali būti sulaikytas iki 48 valandų.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.