Sostinės savivaldybė tarybos narį apskundė jam paviešinus ketinimus nuo 60 tūkst. iki 260 tūkst. padidinti miesto išlaidas viešiesiems ryšiams.

„Kaip Tarybos narys, turėjau teisę perskaityti informaciją bei pasidalinti ja su kitais Tarybos nariais gindamas viešąjį interesą“, - cituojamas Vilniaus tarybos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) frakcijos narys.

Vilniaus miesto savivaldybė dėl politiko elgesio kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kurios pavedimu skundą nagrinėjusi Specialiųjų tyrimų tarnyba atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą. Spalio viduryje Ž. Šilgalis prie sostinės savivaldybės paskelbė, esą Vilniaus meras Remigijus Šimašius didina miesto išlaidas viešinimui, norėdamas pasireklamuoti prieš artėjančius savivaldos rinkimus.

„R. Šimašius paskelbė, kad eis į rinkimus kaip nepriklausomas kandidatas, aišku, kad rinkimų be pinigų nepadarysi, tai buvo sukurtas planas, kad viešiesiems ryšiams pinigus paimti ciniškai iš savivaldybės lėšų“, - tuomet teigė Ž. Šilgalis.

Vilniaus savivaldybė Eltai atsiųstame pranešime LLS nario kaltinimus neigė. Pasak jų, sutartis bus pasirašoma su tuo tiekėju, kuris pasiūlys mažiausią kainą pagal kiekius, nurodytus pasiūlymo formoje, bet maksimali sutarties suma, nurodoma sutartyje, bus 65 tūkst. eurų be PVM (kaip ir yra numatyta skyriaus pirkimų plane), kurios vykdant sutartį viršyti nebus galima. T. y. Vilniaus savivaldybė neišleis viešinimui, pagal šią sutartį, daugiau nei 65 tūkst. eurų su PVM.