Prie visuotinio mokytojų streiko jau kelias savaites yra prisijungę ir Kėdainių mokytojai. Šią savaitę mokytojų streikas rajone ir toliau tęsiasi – streikuoja dalis Šviesiosios gimnazijos bei Juozo Paukštelio progimnazijos pedagogų. Jie planuoja, kad ši, jau trečia, streiko savaitė, turėtų būti paskutinė.

Mokytojai į savo darbo vietas žada sugįžti nuo pirmadienio. Tačiau, anot jų, toks žingsnis nereiškia, kad yra pasiduodama ar atsisakoma streiko idėjų.

Pamokos vyksta

Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos pedagogai prie streiko prisijungė lapkričio 21 dieną. Šioje mokykloje, kurioje iš viso darbuojasi maždaug 50 mokytojų, per tris savaites streikuojančių mokytojų skaičius svyravo nuo 26 iki 23. Šią savaitę streiko akciją iki savaitės pabaigos tęs visi 23 pedagogai.

„Nors mokytojų streikas vis dar tęsiasi, tačiau ugdymo procesas mokykloje vyksta. Pirmąsias streiko savaites vykdėme kitokio ugdymo veiklas, kurių ugdymo plane numatyta 15 dienų mokslo metams. Darėm korekcijas ugdymo planuose ir kitokio ugdymo dienas kėlėme į minėtą savaitę.

Vėliau pradėjome vesti ir įprastas pamokas, streikuojančius mokytojus pavaduoja švietimo pagalbos specialistai: logopedai, specialieji pedagogai, socialiniai pedagogai, mokytojo padėjėjai, visos dienos grupės auklėtojos, dirba administracija, taip pat priėmėm naują mokytoją ir, aišku, pagelbėja tie mokytojai, kurie nestreikuoja.

Kol kas ugdymo procesas vyksta be didesnių nesklandumų. Kiek matome, mokinių tėvai taip pat palaiko pedagogus, jokių nusiskundimų iš jų nesulaukiame. Tiesa, yra šiek tiek kritęs pamokų lankomumas. Tačiau mokykla deda visas pastangas, kad vaikai, nepaisant pedagogų streiko, gautų kokybišką ugdymą, būtų užimti, užtikrinamas jų saugumas, kad pamokos vyktų pagal tvarkaraštį“, – teigia Juozo Paukštelio progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolita Gaučienė.

Pamokos nenutrūko

Šviesiojoje gimnazijoje, prie streiko prisijungusioje nuo lapkričio 19 d., šią savaitę, lyginant su ankstesnėmis savaitėmis, streikuojančių mokytojų skaičius gerokai sumažėjo.

Jis krito nuo daugiau nei 20 iki maždaug 10. Iš viso gimnazijoje dirba daugiau kaip 40 pedagogų.

Šios savaitės pradžioje pamokų gimnazijoje nevedė 6 mokytojai, o savaitei įpusėjus prie jų prisijungė dar 4 kolegos, tad iš viso šią savaitę streikavo 10 šios gimnazijos pedagogų.

„Mūsų mokyklos profesinė sąjunga jau yra nusprendusi, kad šis penktadienis bus paskutinė jų streiko diena nepaisant to, kokie bus valdžios sprendimai ar kuria linkme pasuks streikas.

Streiko metu ugdymo procesas nebuvo nutrūkęs, pradžioje vyko netradicinė ugdomoji veikla, vėliau buvo pradėtos vesti pamokos. Jei mokiniai ir nėjo į pamokas, tai tik savo iniciatyva, tačiau turėjome tik vieną dieną, kuomet lankomumas buvo itin žemas. Informavus, kad netradicinės veiklos lankymas yra privalomas, lankomumas atsistatė”, – tvirtina Šviesiosios gimnazijos direktorė Violeta Liutkienė.