„Visi labai disciplinuoti. Nuo antradienio yra įvestas karantinas, ir visi tikrai jo laikosi – nemačiau nei vieno besibučiuojančio, apsikabinusio, dauguma žmonių su kaukėmis, žmonės, kurie gyvena šeimomis, irgi laikosi atstumo. Nors sakoma, kad prancūzai labai mėgsta bendrauti, tačiau – tokia tyla, pirmą kartą stebime ir girdime neišpasakytai tylią erdvę. Visi paiso ir gerbia prezidento įsakymą elgtis savo ir kitų atžvilgiu padoriai. Reikia galvoti ne tik apie save, nes Europoje gyvena daug senesnių žmonių“, – laidoje telefonu sakė pašnekovė.

Paklausus, ar tikrai visko užtenka parduotuvėse, moteris tik gyrė visus žmones, kurie laikosi rekomendacijų stovėti vienas nuo kito maždaug metro atstumu. Bėdų, pasak pašnekovės, kol kas tikrai nekilo.

„Turiu pasakyti, kad mes neseniai grįžome iš Austrijos, kur buvome ne tik ilsėtis, bet misijoje. Pravažiuodami matėme, kad kai kurios parduotuvės buvo šluojamos, bet visgi maisto užtenka. Pas mus parduotuvės veikia visą dieną, bet žmonės laikosi atstumo, visų taisyklių, prekių yra – ateini, pastovi ir nebūna jokių problemų. Žinoma, kai kurių produktų žmonės nusipirko daugiau, bet šiaip žmonės yra sąmoningi ir nuosaikūs“, – sakė G.Motiekaitienė.

Anot jos, šiuo metu visa Europa susiduria su labai rimtais iššūkiais.

„Šiuo metu esame akistatoje su mums nežinomu virusu, todėl negalime išsidirbinėti kiekvienas atskirai. Turime susivienyti ir kažkokiu būdu įveikti“, – sako ji.

Todėl paklausta, ar jaučiasi saugiai, pašnekovė net nesuabejojo.

„Juačiamės saugiai, mūsų vaikai yra suaugę, jie Lietuvoje, jie tikrai paiso visų reikalavimų. O mūsų darbas vyksta iš namų ir darbas nenutrūko nei vienai dienai“, – tikino ji.

Jau anksčiau rašėme, kad Prancūzijoje dviem savaitėms paskelbtas karantinas, kai žmonės turi likti namuose, tikriausiai turės būti pratęstas siekiant suvaldyti naujojo koronaviruso pandemiją, ketvirtadienį sakė visuomenės sveikatos agentūros vadovė.

Protrūkiui suvaldyti reikia „nuo dviejų iki keturių savaičių“, radijui „Franceinfo“ sakė Genevieve Chene.

Tai reiškia, kad antradienį įsigaliojusio draudimo eiti iš namų pratęsimas, „labai tikėtina, bus būtinas“, pridūrė ji.