„Tikrai visi, matyt, vieningai sutarėme, kad politinis įsipareigojimas šitos Vyriausybės buvo ir išlieka konkretus – vidaus reikalų sistemai šitoje Vyriausybės kadencijoje, 2016-2020 metais, darbo užmokestis turėtų pakilti 30 proc. Tai jis, tikrai užtikrinu, kad bus įgyvendintas ir viršytas. Pagal jau dabar pasiūlytą biudžetą, Policijos departamento darbuotojų per tą laikotarpį atlyginimai kiltų, kaip numatyta, 30,5 proc., Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) – 41,9 proc., Valstybės sienos apsaugos tarnybos 44,6 proc., Finansinių nusikaltimų tarnybos (FNTT) – 37 proc.“, – penktadienį Vyriausybėje sakė jis.

A. Stončaitis tvirtino, kad politinis įsipareigojimas dėl statutinių pareigūnų atlyginimų didinimo tikrai bus užtikrintas.

„Taip kad politinis įsipareigojimas tikrai bus užtikrintas. (...) Tai yra daug ar mažai? Be abejo, kad išlieka mūsų moralinis palaikymas, įskaitant tai, kad pareigūnų profesija nuo eilinio iki tyrėjų tikrai yra susijusi su papildomomis rizikomis, ir linkėtume, kad derybose, kai bus kitos Vyriausybės programa sudaroma, kad (...) ne mažiau kaip 30 proc. tie atlyginimai kiltų“, – teigė jis.

Kaip ELTA jau rašė, planuojama, kad 2020 metais statutiniams pareigūnams vidutinis darbo užmokestis didės iki 6 procentų, arba apie 90 eurų neatskaičius mokesčių.

Palyginti su 2016 m., darbo užmokesčio didėjimas siektų iki 34 procentų, t.y. daugiau kaip 400 eurų iki mokesčių, arba 270 eurų po mokesčių. Atsižvelgiant į tai, kiek papildomai numatytų lėšų savivaldybės skirs darbo užmokesčiui, savivaldybės ugniagesio vidutinis darbo užmokestis 2020 m. galėtų didėti apie 20 procentų.

Tokiam Vidaus reikalų ministerijos biudžeto planui 2020 m. pritarė Vyriausybė, Seimas dėl to turėtų balsuoti gruodžio 17 d.