Situacijų koordinavimo skyriuje BNS teigė, kad pagal apskritis, daugiausia iškvietimų buvo Klaipėdos apskrityje (aštuoni), Marijampolės (šeši), Vilniaus ir Utenos (po penkis). Informacijos apie galimai dėl virtusių medžių nukentėjusius žmones nėra.

Pasak departamento atstovų, praėjusią parą buvo gesinta 18 gaisrų, atliktas 81 gelbėjimo darbas, tame skaičiuje – ir minėtų vėjo sukeltų padarinių šalinimas.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prašo vairuotojų atkreipti dėmesį į tai, kad šeštadienį esant stipriam vėjui ant kelių dangų, ypač miškingose vietovėse, gali būti nuvirtusių medžių ar nukritusių šakų.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną numatomi trumpi lietūs. Pietvakarių, vakarų, pereinančio į šiaurės vakarų vėjo gūsiai vietomis sieks 15–20 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 6 iki 10 laipsnių šilumos.

Kaip skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, šeštadienio dieną dar išliksime aktyvaus ciklono įtakoje. Diena bus debesuota su pragiedruliais. Per šalį keliaus trumpi lietūs, mažiausiai jų sulauks centrinė Lietuvos dalis.

Vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų, į šiaurės vakarų, rims ir visoje šalyje svyruos tarp 9-14 m/. Pavojingi vėjo gūsiai prognozuojami tik vietomis ir jie daugiau 15-20 m/s nepakils. Oro temperatūra šiaurinėje šalies pusėje svyruos tarp 7-9, Pietų Lietuvoje šils iki 8-10 laipsnių šilumos.

Vilniuje šeštadienio dieną pragiedrulių bus. Trumpai ir negausiai palis. Pavojingų gūsių nebus, vyraus 9-14 m/s vėjas. Dieną temperatūra bus apie 9 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį ciklonas trauksis į šiaurės rytus. Jam tolstant kritulių, daugiausia lietaus, sulauksime tik vietomis. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, bus apysmarkis. Naktis jau bus vėsesnė – oro temperatūra pažemės nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną stiprės aukštesnio atmosferos slėgio laukas. Dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, bet lietaus jau nenumatoma. Vėjas pasisuks į pietvakarių, 7-12 m/s. Įdienojus oro temperatūra svyruos tarp 5-10 laipsnių šilumos.

Nauja savaitės pradžia pasitiks sausesniais orais. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, vidutinio stiprumo. Naktimis sulauksime nedidelio šaltuko, o dienomis oras šils iki 8-12 laipsnių šilumos.