L. Nalivaikienė DELFI teigė, kad nori dirbti privačiame sektoriuje.

„Tai nėra netikėta. Daug metų dirbau ir norisi pabandyti kažką naujo. Pakankamai ilgai tai buvo brandinta idėja ir kažkada reikia nuspręsti ir pabandyti dirbti privačiam sektoriuje. Norisi pabandyti pasižiūrėti iš kitos pusės, kaip atrodo ta sistema“, - DELFI teigė L. Nalivaikienė.

Aplinkos viceministrė, atsakinga už statybų sritį Rėda Brandišauskienė, DELFI teigė, kad iš anksto žinojo apie VTPSI viršininkės sprendimą. Jos teigimu, labai svarbu surasti gerą naują vadovą šiai institucijai.

„Ji išeina savo prašymo pagrindu, apie tai buvo įspėjusi prieš kurį laiką. Kadangi šiandien paskutinė darbo diena, šiandien paskelbėme tą žinią. Mes naują konkursą skelbsime prieš tai paraginę kuo didesnį ratą žmonių dalyvauti tame konkurse, būtų idealu gerą vadovą rasti, nes tai yra labai svarbi institucija“, - kalbėjo R. Brandišauskienė.

L. Nalivaikienė inspekcijai vadovavo nuo 2008-ųjų, antroji jos kadencija turėjo baigtis 2018 metų birželį.

Per šį laiką ji skyrė dėmesio paslaugų perkėlimui į elektroninę erdvę, pastatų modernizavimo kokybės priežiūrai, tobulino metodinę pagalbą statybos dalyviams, rašoma pranešime.

Pastaruoju metu VTPSI sulaukė daug kritikos dėl nelegalių statybų. Ši institucija nuolatos atsiduria nelegalių statybų skandalų centre. Kartais išreiškiamas požiūris, kad kova su nelegaliomis statybomis bei neteisėtais savivaldybių išduodamais statybų leidimais yra nepakankamai efektyvi.

L. Nalivaikienė kritikams visuomet atsakydavo, kad galimybes VTPSI veikti efektyviai turi sudaryti tinkami įstatymai bei teisės aktai.