Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Jūratė Damanskienė kaltinamiesiems skyrė valstybinio kaltintojo pasiūlytas bausmes – I. Bružaitei skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant. Vienerių metų laisvės atėmimo bausmė skirta jos draugui O. Feofanovui. Be to, jiems skirtos baudžiamojo poveikio priemonės - nuteistieji privalės sumokėti 10 ir 8 MGL dydžio baudas į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Tuo tarpu jų pažįstamas Karolis Važnevičius buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Tiesa, šis nuosprendis dar negalutinis - jį galima apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Bylos duomenimis, I. Bružaitė praėjusių metų balandžio 13 d. priėmė 800 litų kyšį iš dviejų statistikos surašinėtojomis laikinai dirbti norėjusių moterų.

I. Bružaitė nuo 2011-ųjų sausio mėnesio I. Bružaitė buvo atsakinga už asmenų atranką į Statistikos valdybos darbuotojus, gyventojų ir būsto surašymui atlikti.

Valstybės tarnautoja savo draugams pasiūlė surasti pažįstamų, norinčių dirbti šį darbą. Kai dvi moterys išlaikė reikalingus testus ir buvo atrinktos darbui, iš jų buvo pareikalauti kas mėnesį sumokėti po 200 Lt.

Apie tai laikiną darbą gavusios moterys pranešė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), kurie pradėjo tyrimą, o kai pinigus už dviejų mėnesių darbą perdavė valstybės tarnautojai, iš karto šią sulaikė.

Kaltinimus pripažino tik K. Važnevičius, tuo tarpu I. Bružaitė ir O. Feofanovas kratėsi atsakomybės.