„Kitaip ir būti negalėjo, – apie jau vykdomą Neringos Venckienės ektradiciją kalbėjo L. Stankūnaitės tėvas S. Stankūnas. – Aš nelabai nustebęs, tikėjausi, kad kaip tik dabar grįš.“

Jis tvirtino, kad N. Venckienė parvežama jau dabar, nes „prezidentė jau baigė kadenciją“.

S. Stankūnas sako, kad N. Venckienei už patirtą žalą rengs civilinį ieškinį. „Ieškinys, savaime aišku, bus pateiktas, kalbos nėra“, – teigė S. Stankūnas, tačiau pridūrė, kad apie dydį dar nekalba. Pirmiausia, anot jo, svarbu sužinoti, kokie bus pateikti jai įtarimai.

Jis tvirtino, kad nori, jog pagaliau baigtųsi ši istorija.

Tuo metu mažametei mergaitei dabar jau penkiolika. Ji su mama gyvena užsienyje ir apie praeities įvykius nekalba. „Nenori kalbėti ta tema. Jai tai sukelia nemalonius prisiminimus. Ir mes patys stengiamės jos nejudinti šia tema, – teigė S. Stankūnas. – Kaip iš jos išsityčiojo, ką ji išgyveno, kokių metų vaikas pradėjo žiūrėti pornografinius filmus.“

L. Stankūnaitė, anot tėvo, šiuo metu dirba ir mokosi universitete.

Iš pagrindinių antraščių žiniasklaidoje nedingstanti Neringos Venckienės istorija prasidėjo dar prieš dešimtmetį, 2009-ųjų rugpjūtį, kai į DELFI redakciją užsukęs Drąsius Kedys tikino nusivylęs teisėsauga ir aiškino, kad trys vyrai tvirkino ir prievartavo jo dukrą.

Tuo metu D. Kedys išsiuntinėjo beveik 200 laiškų su DVD diskais Seimo nariams, Lietuvos europarlamentarams, politinėms partijoms, visuomenės informavimo priemonėms ir įvairiems pareigūnams. Įrašuose buvo užfiksuoti mažylės pasakojimai, ką su ja išdarinėjo „dėdės“. Penkiametė mergaitė tvirtino mačiusi ir „sysalus“.

Praėjusių metų vasarį suimta N. Venckienė visą šį laiką buvo kalinama Čikagos kalėjime. Jungtinių Amerikos Valstijų teismas ekstradiciją patvirtino dar praėjusių metų liepą, tačiau visą laiką, kol ji buvo kalinama JAV, jos advokatai siekė sustabdyti šį procesą.

Pastarąjį kartą, vasaros pabaigoje, jie kreipėsi į JAV Aukščiausiąjį Teismą prašydami peržiūrėti ekstradicijos įstatymą. Tuomet teisėsauga sustabdė ekstradiciją trisdešimčiai dienų, tačiau nepraėjus šiam terminui atmetė prašymą.