Vilniuje daugybę amžių vieni šalia kitų gyveno ir savo tradicijas puoselėjo skirtingų tautybių ir tikėjimų žmonės. Po Advento, Šv. Kūčių, Kalėdas švenčia ir katalikai, ir ortodoksai (stačiatikiai). Į Stačiatikių Kalėdas nuo 17 val. Katedros aikštėje šįvakar tradiciškai susirinko gausi sostinės stačiatikių bendruomenė. Visus pasveikino Šv. Konstantino ir Michailo cerkvės Tėvas Konstantinas Lazutkinas ir sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Vilnius yra tas miestas, kuriame atvirai ir drąsiai švenčiame dvejas Kalėdas. Vilnius visad buvo ir Stačiatikių bažnyčios lopšiu, tokiu ir liks. Svarbiausia sostinės Kalėdų eglė tradiciškai džiugina iki pat Stačiatikių Kalėdų šventės – tai aiškus miesto ženklas, kad visi mes esam šio nuostabaus miesto šeimininkai. Linkiu visiems taikingų, ramių, bendrystės ir savitarpio supratimo metų, linksmų Kalėdų!” – sveikino miesto meras.

„Sveikinu su Šv. Kalėdomis ir Naujaisiais metais! Gimęs kūdikėlis Jėzus mus įkvepia susimąstyti apie tai, kas yra tikrosios vertybės ir tiesa. Nuoširdžiai noriu palinkėti, kad kiekvienas savo gyvenimo kelyje nesuklystume, kad eidami garbingu keliu mes išties paaugtume dvasiškai, o keisdamiesi išsaugotume tikrąsias vertybes. Su šviesia švente Jus visus!” – linkėjo Tėvas Konstantinas Lazutkinas

Šventėje koncertavo Irina Mašina, Natalija Leškina, Igoris Jarmolenka, Ana Mora, Sergejus Zorinas, Marija Akelan, Vadimas Volkovas, Danilas Karubatas, Anastasija Černozub, Aleksandras Belkinas, Olegas Mozarskij, Olga Petutina, INESS, Minsko filharmonijos folkloro ansamblis „Kupalinka“, Valentina Kalininčeva ir šokių studija „Fantazija“, rusų folkloro kolektyvas „Verėja“, šokių studija „Helios“, ansambliai „Vesnuški“ ir „Veretionce“ bei kt. Šventę drauge su Vilniaus savivaldybe surengė Slavų gailestingumo forndas, VšĮ „Frontseatsai“, Lietuvos stačiatikių arkivyskupija, Vilniaus miesto rusų bendruomenė.

Festivalis „Kalėdos sostinėje“ jau baigiasi, tačiau „Šventinė čiuožykla“ Lukiškių aikštėje visus norinčius čiuožti džiugins iki pat kovo 8 d. Iki pat Vilniaus gimtadienio, sausio 25 dienos, po miesto seniūnijas vis dar keliauja ir šviesą bendruomenėms atneša švytinti miesto simbolio Šv. Kristoforo instaliacija.