Partija pranešė, kad „Mažeikių vandenų“ direktoriaus pavaduotojo Bernardo Juškevičiaus narystė sustabdyta jo paties prašymu, bendrovės direktoriaus Vytauto Mažeikio narystę sustabdė ketvirtadienį posėdžiavęs Mažeikių skyriaus prezidiumas.

Anot pranešimo, partija taip pat paragino V. Mažeikį trauktis iš „Mažeikių vandenų“ direktoriaus pareigų.

Mažeikių meras Antanas Tenys Eltai šią savaitę teigė manantis, kad V. Mažeikis nuo pareigų turėtų būti nušalintas bent tol, kol bus baigtas tyrimas dėl galimo kyšininkavimo ir turto pasisavinimo.

V. Mažeikis buvo sulaikytas 48 valandoms. Dar trims bendrovės vadovams - vyriausiajai finansininkei Birutei Jokubauskienei, gamybos skyriaus viršininkui Edmundui Daukantui ir vienam iš pavaduotojų Bernardui Juškevičiui taip pat pareikšti įtarimai. Du iš jų taip pat buvo sulaikyti.

STT skelbė, kad „Mažeikių vandenų“ vadovas V. Mažeikis įtariamas kyšininkavimu ir didelės vertės turto pasisavinimu. Įtariama, kad bendrovei ir Mažeikių rajono savivaldybei padaryta 40 tūkst. eurų žala.

STT teigimu, šiuo metu atliekamas tyrimas dėl galimos apgaulingos įmonės buhalterinės apskaitos, dokumentų klastojimo ir pasisavinto bei iššvaistyto didelės vertės įmonės turto.