„Būdavo, kad jį (A. Kubilių - DELFI) ten aprėkia kas nors, o ten tokių rėksnių pilna, bet jis vis tiek kontroliuodavo situaciją. J. Razma būdavo jo pusėje. Nors ten tų talibų, rėksnių pakankamai, bet protingieji vis tiek suvaldo situaciją. Ten J. Razma apvynioja, apvynioja ir galutinis balsavimas visada būna toks, koks reikia“, - konservatorių balsavimo ypatumus LNK laidos KK2 prodiuseriui Sauliui Bartkui klojo S. Stoma.

A.Kubilius – beviltiškas, be idėjų, diktatoriškas?

Tačiau, anot S. Stomos, buvo ir atvejų, kai A. Kubilius situacijos nekontroliavo: ant jo visi rėkė, pats premjeras sėdėjo posėdyje visas raudonas.

„A. Kubilius yra visiškai beviltiškas, nesugeba pateikti nieko, jokios geros idėjos. Buvo diktatas, ką padiktuoja, kas jam šauna į galvą ir liepia visiems šitaip daryt. O dabar nepraeina taip jau“, - pasakojo parlamentaras.

Pats S. Stoma ilgą laiką buvo TS-LKD frakcijos nariu, bet partinio bilieto neturėjo. Vėliau politikas įstojo ir į partiją, bet kilus skandalui, kai parlamentaras žaliaakei žurnalistei R. Mykolaitytei pasiūlė padėjėjos darbą už trijų dienų kelionę prie jūros, TS-LKD Priežiūros komitetas jo narystę sustabdė.

„Jau visi sako, viskas čia su tuo A. Kubilium: reitingo nėra, ką mes čia su juo kankinamės. Faktiškai čia reikia perversmą daryti“, - laidos prodiuseriui aiškino S. Stoma bei išsakė nuomonę, kad A. Kubilius partijos lyderio poste laikosi tik dėl to, jog nėra, kas jį pakeistų.

Tačiau gali būti, kad S. Stoma tokią savo nuomonę išsakė dar prieš konservatorių pirmininko rinkimus, kuriuos ne itin didele persvara prieš Ireną Degutienę laimėjo A. Kubilius.

Taptų žvaigžde ir į Seimą nusispjaut

Anksčiau teiginiu, kad Seimas yra mėšlas, išgarsėjęs parlamentaras S. Stoma taip pat puoselėjo planus tapti bent dviejų laidų vedėju ir net buvo sugalvojęs joms pavadinimus: viena jų turėjo vadintis „Kairė-dešinė“, kita - „Kaukė“. Pirmąją laidą S. Stoma norėjo vesti kartu su socialdemokrate Marija Aušrine Pavilioniene, garsėjančia moterų ir homoseksualų teisių gynimu.

„M.A. Pavilionienė yra tokia maždaug kairioji ekstremistė, o aš jau faktiškai toks jau visiškai priešingas. Ir būtų laidos apie bet kokias temas – ar čia kaip šou padarytute, ar kaip pas Rūtą Grinevičiūtę: sėdi viena pusė, sėdi – kita. Mano rėmėjai vienoje pusėje, M.A. Pavilionienės rėmėjai – kitoje, bet mes lakstome tarp tų žmonių, kas čia apgins mūsų poziciją. Prie savo prišoki, gal reikia paklaust kitoje pusėje sėdinčių, kuris ten gindamas kokią nesąmonę apie gėjų įsivaikinimą pasakys. Tai mes kaip kokie du moderatoriai lakstytume su savo pozicijomis“, - laidos koncepciją pasakojo S. Stoma.

Antrojoje laidoje S. Stoma norėjo „išlukštenti“ savo kolegas politikus, kurie iš pradžių ateitų į laidą užsidengę veidą, o vėliau, žiūrovams atspėjus, kas čia toks, būtų „lukštenamas“ iš savo socialinės kaukės.

„Aš, sakykim, vedėjas, pasikviečiam kažką, jis ateina užsidengęs, aš jį pradedu klausinėt, žmonės skambina, spėja, kas. Kai atspėja, pasako, kad ten koks Arūnas Valinskas. Jis nusiima kaukę ir aš toliau jį klausinėju, bet visa tos laidos eiga, kad aš išvelku, visas kaukes nuimu. Paskui kita kaukė. Tu čia esą kažką apsimeti, ne tas esi ir pagaliau ištrauki jį, gal koks blogietis, ką jis ten pridaręs, bet gal gero norėjo. Kaip svogūną – lupi, lupi, lupi ir išlupi kažką iš jo“, - svajojo S. Stoma.

Pasak jo, tokių laidų reitingai iškart būtų dvigubi, bet politikas mielai pasisiūlė dirbti be jokio honoraro, nors pagal Konstituciją bei Konstitucinio Teismo nutarimus Seimo narys negali dirbti jokio kito darbo, nesvarbu, ar jis apmokamas, ar ne.

„Jeigu norėtumėt be honoraro dirbančio, pakankamai profesion... Na, čia man reikėtų laikyseną ir kalbėseną patobulinti, bet, pavyzdžiui, mano susigaudymas, aš manau, yra tikrai geras. Ir pavadinimų svarių, ir galiu nutuokti, ir užčiuopti. Čia ir man būtų labai gerai, aš galiu dirbti be honoraro. Nežinau, į kokią pusę mes čia sukam, bet aš pasiruošęs“, - aiškino S. Stoma.

Paklaustas, kaip elgtųsi artėjant Seimo rinkimams, S. Stoma svarstė, kad likus pusmečiui iki rinkimų laidų rodymas turėtų būti nutrauktas, tačiau esą jei nutiktų taip, kad jis taptų didele žvaigžde, o laidos reitingai būtų milžiniški, į Seimą jam būtų nusispjauti.

„Nebent tokia populiari ta laida bus ir aš tapsiu tokia žvaigžde, kad man tas Seimas bus nusispjaut“, - svarstė S. Stoma.