Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė sako, kad savaitgalį vyraus žiemiški orai su krituliais, o išsigiedrijusi naktis iš pirmadienio į antradienį gali būti šalčiausia šiais metais – anot jos, šaltis spustelės iki 15 laipsnių.

„Yra tikrai didelė tikimybė, kad temperatūra kris iki 15 laipsnių šalčio. Yra tikimybė, kad temperatūra pasieks ir 17 laipsnių šalčio ribą, bet ji nėra labai didelė, kad jau galėtume užtikrintai sakyti. Tai turėtų būti kol kas žemiausios temperatūros per šią žiemą“, – BNS penktadienį sakė sinoptikė.

„Nuo trečiadienio situacija keisis, atkeliauja didžiulis ciklonas, jis neša šilumą ir atlydžius, gali plūstelti tokia šiluma, kad nutirpdys mūsų kaupiamą sniegą“, – pasakojo M. Kirkliauskaitė.

Anot jos, iki šiol šalčiausia šią žiemą buvo šios savaitės antradienio naktis, temperatūra krito iki 12 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienio naktį daug kur, dieną rytinėje šalies pusėje pasnigs. Žemiausia temperatūra naktį sieks 1–6, vakariniuose rajonuose vietomis 7–9 laipsnius šalčio, aukščiausia temperatūra dieną bus nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Sekmadienį daug kur truputį pasnigs. Temperatūra naktį bus 4–9, pragiedrėjus vietomis – iki 11 laipsnių šalčio, dieną numatomi 1–6 laipsniai šalčio.