„Labai tikiuosi, kad priimsime. Tai yra nesudėtingas įstatymo pakeitimas, reikia apsispręsti dėl skaičiaus“, - DELFI teigė L. Graužinienė.

Sykiu Seimo vadovė tikisi, kad atskiru protokoliniu nutarimu Seimas įpareigos Vyriausybę „paruošti aiškią tvarką, kaip bus šaukiama“ ir apibrėžti šauktiniams suteikiamas socialines garantijas.

„Tvarkiečių“ seniūnas Petras Gražulis Seimui siūlo nustatyti šaukimo į kariuomenę eiliškumą. Politiko pateiktame įstatymo projekte siūloma įtvirtinti, kad pirmiausiai į kariuomenę eina savanoriai, po jų šaukiami bedarbiai, tada – valdininkai. Trečia „prioritetinė“ grupė – „nuteisti už nesunkų ar apysunkį nusikaltimą“, o po jų ateitų visų kitų šauktinių eilė.

Šio siūlymo parlamento vadovė kol kas nesiima vertinti. „Čia ne šio įstatymo rėmuose. Jeigu įstatyminė bazė bus keičiama, tai ateis atskiru įstatymu. O jeigu pakaks Vyriausybės nutarimo – tai jie priims ir pateiks Seimui poįstatyminį aktą“, - sakė L. Graužinienė.

L. Graužinienė taip pat pasisakė apie pastaruoju metu plačiai aptariamą Darbo kodekso reformą.

„Laukiame projektų Seime. Jeigu Vyriausybė pritars, jie ateis į Seimą. Seimas darys didžiulius klausymus, tikrai reikia išklausyti tiek profsąjungas, tiek visuomenines organizacijas, tiek darbdavių atstovus. Ir tada tiktai apsispręsti – dar anksti kalbėti“, - teigė Seimo pirmininkė.