Šiandien Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja „Delfi“ Julija Samorovskaja informavo, kad chuliganų tapatybė nustatyta ir Vilniaus m. trečiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. už Viešosios tvarkos pažeidimą.

Pagal šį str. numatoma, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Papildyta 16:39

Taip pat abu jaunuoliai sulaikyti ir uždaryti į areštinę, yra 2000 ir 2001 m. gimimo. Paaiškėjo, kad buvo ir anksčiau teisti. „Ačiū visiems, kurie neliekate abejingi“, – dėkojo Lietuvos policijos atstovai.

Delfi“ primena, kad vaizdo įrašu buvo pasidalinta „Instagram“ paskyroje, jį pamatę atsakingi piliečiai persidalino feisbuke ir pranešė, kad visa informacija perduota epolicijai.

Skandalingą įrašą pamatę „Instagramo“ vartotojai sunerimo, kad kai Lietuvoje ir kitose pasaulio šalyse įvesto karantino metu būtina laikytis Vyriausybės paskelbtų nurodymų, gali dėtis tokie dalykai visiems prieinamoje erdvėje. Jaunuoliai ne tik grasino žmonėms juos „papjausią“ ar „su peiliu perpjausią galvą“, jei jie skųsis, bet ir spjaudė autobuso viduje.

Šiuo metu, kai COVID-19 virusas plinta ir nuo jo infekcijos Lietuvoje ir visame pasaulyje miršta tūkstančiai žmonių, toks elgesys, jų nuomone, nepateisinamas.

Vaikinai taip pat galimai vartojo alkoholį ir daug keikėsi.