„Šiąnakt, kaip ir planuota, specialusis traukinys iš Vilniaus išvažiavo į Kijevą. Dar šiandien šiuo traukiniu tėvynę pasieks daugiau nei 500 ukrainiečių. Daugiau nei pusė jų važiuoja iš Lietuvos (kiti – iš Rygos)“, – feisbuke rašė „Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos direktorius Mantas Dubauskas.

Žmonėms ši kelionė nebuvo nemokama. Jie pirko bilietus per Ukrainos geležinkelius.

Prie šios gelbėjimo misijos prisidėjo „Lietuvos geležinkelių“ bendrovė „LG Keleiviams“. Viskas prasidėjo šeštadienį. Apie 13 val. iš Kijevo pajudėjo traukinys, kuris parvežė namo lietuvius. Sekmadienio rytą juo į Vilnių atvyko 18 keleivių, kurie buvo patikrinti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų. Keleiviams simptomų nenustatyta.

Šis traukinys paskui važiavo iki Rygos, ten paėmė dalį keleivių, ir per Šiaulius ir Vilnių išvyko į Kijevą.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas papasakojo, kaip buvo organizuojama kelionė.

„300 keleivių Vilniaus stotyje buvo susodinti į traukinį per 10 minučių. Kad keleivių judėjimas būtų paprastesnis, traukinys buvo nukreiptas į pirmą peroną, arčiausiai stoties (paprastai tarptautiniai traukiniai važiuoja iš tolimiausio perono). Į stotį buvo įleidžiami tik specialaus traukinio keleiviai“, – pasakojo M. Dubauskas.

Tai jau nepirmoji speciali žmonių parvežimo misija karantino dėl koronaviruso laikotarpiu. Prieš tai buvo suorganizuotas specialusis traukinio reisas iš Frankfurto į Kauną.