„Rytoj ir poryt dar išliekam atogrąžų kilmės ore, tame ore, kuris mums mestelėjo ir didelę šilumą, ir liūtinius lietus, ir krušų, ir škvalų. Temperatūra išlieka aukšta: rytoj tarp 22-27 laipsnių, sekmadienį 20-25. Vadinasi ir škvalams, ir krušoms bus geros sąlygos“, – kalbėjo sinoptikė Izolda Marcinonienė.

Nors tokių, kaip pernai metais audrų dar nesulaukėme, bet specialistai ragina išlikti budriems: dar nė ne vidurvasaris, o specialiosioms tarnyboms jau pats darbymetis. Gelbėjimo tarnybos fiksuoja žalas, vyksta į iškvietimus vaduoti kelius nuo išvirtusių medžių.

Draudimo kompanijos skaičiuoja, kad šiemet gegužę škvalų, audrų ar liūčių sukelti nuostoliai yra 85 proc. didesni nei pernykščiai. žmonės skundžiasi netikėto lietaus permerktais baldais ir buitine technika, nuplėštais stogais ir apdailos detalėmis.

„Viena iš didesnių buvo praeitą savaitę. Į mūsų žalos centrą kreipėsi per 150 nukentėjusiųjų klientų, nuostoliams atlyginti reikės apie 200 tūkst. litų. Mūsų žalų ekspertai skaičiuoja, kad jeigu ir toliau tokiais tempais vyks tokie kad ir lokalūs reiškiniai, šiemet visa vasara gali būti rekordinė dėl nuostolių gyventojams, patirtų dėl audrų“, – sakė „Lietuvos draudimo“ atstovė Ingrida Žaltauskaitė.