Kaip teigia organizatoriai, eitynės vasario 16 dieną prasidės 18 valandą prie Jono Basanavičiaus paminklo Aušros Vartų gatvėje.

„Savivaldybė patvirtino, jog leidimas renginiui duotas, suderintas liepsnų maršo maršrutas“, – teigiama jų pranešime.

Vilniaus miesto savivaldybės Administracinės veiklos skyriaus vedėjas Gintaras Leperskas Delfi sakė, 18.30 val. eisena pajudės Aušros Vartų, Didžiąja, Vokiečių, Vilniaus gatvėmis, Gedimino prospektu iki Lukiškių aikštės, kur iki 21 val. vyks minėjimas.

„Pažymėtina, kad renginys vyks pasibaigus oficialiems Savivaldybės organizuojamiems renginiams, išskyrus laužams Gedimino prospekte, tačiau šiam renginiui netrukdys. Organizatorius atsižvelgė ir pats pakoregavo maršrutą, sužinojęs, kad Gedimino pr., kur norėjo žygiuoti, bus laužai, ir eisena gali užstoti laužus. Įvertinus tai, renginys suderintas“, – teigė jis.

„Lietuvos visuomenėje išaugus įtampai ir susipriešinimui, kviečiame Valstybės atkūrimo dieną minėti sutelkiant dėmesį ir pastangas į tai, kas vienija, o ne tai, kas skaldo. Tai diena, skirta prisiminti modernios nacionalinės Lietuvos valstybės kūrėjus ir gynėjus – valstybininkus ir karius, padariusius viską, kad lietuvių tauta turėtų savo valstybę ir galėtų laisvai kurti savo likimą“, – teigia organizatoriai.

Anot jų, tokios eitynės rengiamos ketvirtus metus.

„Maršistams“ mitinguoti neleido

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį ir vėl atmetė asociacijos „Lietuvos šeimų sąjūdis“ prašymus dėl mitingų vasario 16 dieną.

Buvo prašoma leidimų mitinguoti Katedros ir Rotušės aikštėse.

Kaip skelbė BNS, leidimai nesuderinti, nes šiose vietose tuo metu vyks savivaldybės renginiai.

Vasario 16 dieną, 12–15 val., planuojamų mitingų Katedros ir Rotušės aikštėse negalime suderinti, kadangi vietos įtrauktos į savivaldybės organizuojamus renginius“, – teigiama BNS pateiktame atsakyme.

Savivaldybė nurodė, kad Katedros aikštėje organizatorių prašomu metu vyks renginių paruošiamieji darbai, tradicinės jaunimo eitynės bei renginių transliacijos.

Tuo metu Rotušės aikštėje vyks dvi eitynės, o netoliese esančioje erdvėje prie paminklo J. Basanavičiui numatoma interaktyvi diskusija, kurią taip pat organizuoja savivaldybė.

Judėjimo atstovai prašė suderinti renginį 1–5 tūkst. dalyvių.

Sausio 13-ąją „Šeimų sąjūdis“ protestavo prieš galimybių pasą, tačiau dabar jis atšauktas. Vasaro 16 dieną, anot BNS, jie ketino protestuoti prieš Konstitucijos pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)