Š.Skučas pirmadienį BNS patvirtino, kad praėjusią savaitę po nepavykusio jo atleidimo iš pareigų buvo susitikęs su V.Navicku.

"Po to pokalbio man tapo aišku, kad bus labai sudėtinga kartu dirbti", - sakė kontrolierius.

BNS duomenimis, meras per pokalbį Š.Skučui priekaištavo dėl jo atliekamų tyrimų, klausė, kam jis atstovauja - pozicijai ar opozicijai bei išdėstė, kaip reikėtų atlikti auditus.

Meras teigė, kad opozicijai priklausantis Kontrolės komitetas Kontrolieriaus tarnybai tyčia duoda politinius užsakymus, o šis turėtų atsirinkti, kaip juos vykdyti. V.Navicko teigimu, vieną nurodymą, kuris naudingas valdančiajai Tėvynės sąjungai, galima atlikti per tris dienas, o tas, kuris naudingas "paksiniams", gali trukti ir trejus metus.
V.Navickas pareiškė, kad Š.Skučas darąs viską, jog "Tėvynės sąjunga praloštų rinkimus".

Kitų metų vasarį Lietuvoje vyks savivaldybių tarybų rinkimai.
Per pokalbį girdėti, kaip meras kaltina kontrolierių nekompetencija ir sako, kad šis išsikasė sau duobę, "gaus į ragus".

S.Škučas pirmadienį BNS sakė, kad aštriausiai jo ir Vilniaus mero pozicijos susikirto dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizės. Joje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo vykti neskaidriai, o tai lemti šilumos kainos augimą.

"Manau, tada ir prasidėjo pasižodžiavimas ir nesutarimas", - sakė savivaldybės kontrolierius.

Jis tvirtino ne kartą jautęs V.Navicko spaudimą dėl atliekamų tyrimų.
"Spaudimas buvo visą laiką. Jis buvo pakartotas dar kartą", - prisimindamas praėjusios savaitės pokalbį teigė Š.Skučas.
Jis sakė labiausiai bijąs, kad jo vadovaujamos tarnybos atliktų auditų išvados "eis į stalčius arba šiukšlynus".
Nepaisant susidariusios padėties, Š.Skučas pabrėžė neketinąs trauktis iš pareigų: "Man nėra jokios prasmės atsistatydinti. Kiek matau, žmonės pasitiki mano darbu ir taryba pasitiki."

Pats meras V.Navickas pirmadienį į BNS klausimus neatsakė, nors Viešųjų ryšių skyrius nuo pirmadienio ryto teigė derinantis atsakymus.

Praėjusią savaitę V.Navickas siekė, kad Š.Skučas būtų atleistas iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų, tačiau savivaldybės taryba atsisakė šį klausimą įtraukti į posėdžio darbotvarkę.
Š.Skučas ir V.Navickas yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariai.