Daugiavaikių šeimų asociacijos MES kartu su rėmėjai rganizuojama eisena Gedimino prospektu žygiavo iki Lukiškių aikštės, kur jos dalyvių ir visų vilniečių bei miesto svečių laukia smagus koncertas ir jau penktus metus iš eilės rengiamo konkurso „Metų gausi šeima“ nugalėtojų apdovanojimas.

Pasak vienos iš renginio sumanytojų ir organizatorių, Daugiavaikių šeimų asociacijos MES vadovės Jurgitos Pocienės, šiųmetė Šeimų eisena skiriama Tarptautinei šeimos dienai, švenčiamai gegužės 15-ąją, paminėti. „Šia eisena norime parodyti kitiems ir patys pasidžiaugti gražiomis šeimomis, suburti jas bendrai šventei ir taip išreikšti pagarbą bei padėką už vertybinį pasirinkimą“, - sakė keturių vaikų mama.

Lukiškių aikštėje 14 val. prasidėjo šventinis koncertas: džiazo improvizacijas atliks trys Artūro Noviko džiazo mokyklos vokaliniai kolektyvai, pietietišku temperamentu uždegs šokių studijos „Flamenko.lt“ atlikėjos, susirinkusiųjų sveikatą tikrins ir gerus patarimus dalys Daktaras Aiskauda - Sveikatos žurnalistų asociacijos deleguotas personažas.

Sočia ir sveika kareiviška grikių koše vaišins pilietinės-edukacinės akcijos „Svajonių karavanas“ lauko virtuvė. „Svajonių karavano“ savanoriams visi norintieji galės perduoti ir lapelius su užrašytomis didžiausiomis svajonėmis, kurioms iki metų pabaigos žadama padėti išsipildyti.

Praėjusiais metais „Metų gausios šeimos“ apdovanojimas ir piniginis prizas atiteko Linos ir Viktoro Jankauskų šeimai, auginančiai penkis vaikus. Originaliu prisistatymu pasižymėjusi šeima sakė mėgstanti viską daryti kartu - keliauti, tvarkyti aplinką ir kitaip pramogauti. Meniškos sielos vaikus auginantys tėvai užtikrino, kad didelė šeima jiems reiškia ne rūpesčius, o nuolatinę pagalbą.

„Metų gausios šeimos“ apdovanojimai tuo pačiu metu vyks visose Baltijos šalyse.