Kaip skelbia naujai įsteigta Šv. Jono Pauliaus II parapija, ji turės ne tik Šv. Jono Pauliaus II bažnyčią, sielovados centrą ir parapijos namus, bet ir visai netrukus, po metų su trupučiu, savo veiklą turėtų pradėti katalikiška progimnazija bei darželis.

ELTA primena, kad Vilniaus šv. Jono Pauliaus II parapiją, siekdamas geriau užtikrinti Vilniaus miesto Pašilaičių seniūnijoje ir gretimose gyvenvietėse gyvenančių tikinčiųjų sielovadą, įsteigė Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas.

Naujosios parapijos klebonu paskirtas Žydrius Kuzinas, iki šiol tarnavęs Druskininkų (Ratnyčios) šv. apaštalo Baltramiejaus parapijos tikintiesiems.

Naujai steigiama parapija dar neturi savo bažnyčios. Kaip pabrėžia Vilniaus arkivyskupijos kurija, pirmiausiai bus kuriama Gyvoji Bažnyčia - bendruomenė, kuri rūpinsis ir savo maldos namų statyba.

Parapijos namai su daugiafunkciu socialinių paslaugų centru numatyti tarp Medeinos ir Žemynos gatvių.

Naujos parapijos teritorija sudaryta iš vienos didžiausių visoje Lietuvoje Vilniaus Pal. Jurgio Matulaičio parapijos dalies, taip pat Vilniaus šv. Juozapo ir Vilniaus (Kalvarijos) šv. Kryžiaus Atradimo parapijų teritorijų dalių.

Naujai įsteigtos Vilniaus šv. Jono Pauliaus II parapijos ribos - nuo Ukmergės gatvės į vakarus Pašilaičių ir Justiniškių seniūnijų riba iki šios ribos susikirtimo su Sudervės upeliu, toliau šiuo upeliu šiaurės kryptimi, kertant Buivydiškių VI tvenkinį, Gineitiškių ir Gilužio ežerus, iki upelio pabaigos ir pratęsiant menamą liniją iki Raisteniškių kaimo ribos, toliau statmena linija iki Ukmergės gatvės, šia gatve į pietryčius iki Pašilaičių ir Justiniškių seniūnijų ribos.