„Socialines paslaugas teikiančių ir kultūros įstaigų darbuotojų darbo užmokestis nėra labai konkurencingas. Tikimės, kad metinis viešojo transporto bilietas taps papildoma motyvacija ne tik esamiems darbuotojams, bet ir pritrauks naujų specialistų“, – sako Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Nemokamai viešuoju transportu visomis savaitės dienomis ir per šventes bei teikdami pagalbos paslaugas asmens namuose, vykdami į susitikimus su socialinių paslaugų gavėjais galės naudotis socialines paslaugas teikiančių įstaigų, kurių savininkė ir (ar) dalininkė yra Vilniaus savivaldybė ir savivaldybės įmonės „Vilniaus miesto būstas“, darbuotojai, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Taip pat 12 mėnesių bilietas bus skiriamas Vilniaus miesto savivaldybei pavaldžių biudžetinių ir viešųjų kultūros įstaigų darbuotojams, Šv. Kristoforo kamerinio orkestro orkestrantams, choro „Jauna muzika“ choristams.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės, šiuo metu nemokamu viešuoju transportu jau naudojasi Vilniaus ugdymo įstaigose dirbantys švietimo darbuotojai bei palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninių darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją