Kitų metų pavasarį socialdemokratai pirmą kartą planuoja surengti tiesioginius partijos pirmininko rinkimus.

„Iki šiol pirmininkai būdavo renkami suvažiavimuose. Suvažiavimas apytiksliai turėdavo apie tūkstantį delegatų, ir jie balsuodavo. Ir išrinkdavo ar iš pirmo turo, ar iš antro turo. Dabar skyriuose balsuotų visi partijos bičiuliai, dvi ar trys dienos būtų skiriamos balsavimui“, – BNS sakė LSDP atsakingasis sekretorius Valdas Šereika.

Anot jo, planuojama, kad kiekvienas skyrius galėtų iškelti tik vieną kandidatą į pirmininkus.

„Kandidatų kėlimas irgi vyktų skyriuose. Turime 60 skyrių, pagal tvarką kiekvienas skyrius galėtų iškelti vieną kandidatą. Teoriškai galėtų būti 60 kandidatų, aišku, jų bus mažiau. Kartosis kandidatų pavardės“, – teigė atsakingasis sekretorius.

Šeštadienį turėtų būti patvirtinta ir rinkimų data. Preliminariai manoma, kad jie galėtų vykti kitų metų balandžio pabaigoje arba gegužės pradžioje.

Socialdemokratams pralaimėjus Seimo rinkimus, dabartinis pirmininkas ekspremjeras Algirdas Butkevičius yra teigęs, kad dėl partijos pirmininko posto nebesivaržys.

Po nesėkmingų socialdemokratams Seimo rinkimų A.Butkevičius lapkričio pradžioje per tarybos posėdį buvo paskelbęs, kad traukiasi iš pareigų, bet LSDP taryba nepritarė atsistatydinimui.

A.Butkevičius patyrė nesėkmę ir Seime - parlamentas nepritarė jo kandidatūrai į Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas.

LSPD Seimo rinkimuose gavo 17 mandatų iš 141 ir liko treti.

Šeštadienį socialdemokratai taip pat paminės Lietuvos prezidento Kazio Griniaus 150-ąsias gimimo metines, bus įteiktos Seimo ir Europos Parlamento narių vienkartinės stipendijos gerai besimokantiems studentams iš daugiavaikių šeimų.