Skyriuose taip pat sėdi mąstantys žmonės, o ne atsitiktiniai. Aš manau, kad frakcija geriausiai išmano visus šituos reikalus. Joje yra daug patyrusių politikų, tačiau turėkime galvoje, kad išėjimas iš koalicijos frakcijai gresia postų netekimu. Tai vargu, ar jie gali būti objektyvūs“, - DELFI sakė A. Sakalas.

Pasak partijos garbės pirmininko, frakcija turės paklūsti tarybos sprendimui. Jis nespekuliavo tema, ar partijos sprendimo trauktis iš valdančiosios koalicijos atveju, socialdemokratų frakcija Seime nenukraujuotų.

Čia spėlioti labai sunku, bet faktas tas, kad frakcija užsižaidė su neoliberalizmu“, - sakė A. Sakalas.

Pasikeitė nuomonėmis dėl likimo koalicijoje

Tuo tarpu socialdemokratų frakcija Seime antradienį pasikeitė nuomonėmis dėl likimo valdančiojoje koalicijoje ir Vyriausybės programos.

Bendra nuomonė yra tokia, kad pagal galiojantį partijos Tarybos sprendimą frakcija yra koalicijoje, tai frakcija net ir negali pagal partinę liniją priimti sprendimo, ar būsime mes koalicijoje, ar ne. Kaip Taryba įgaliojo pernai lapkritį pasirašyti koalicinę sutartį partijos pirmininką, taip dabar taryba turės irgi priimti sprendimą“, - sakė frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Buvo diskusijų, kaip mes oponuosime kairiajai Vyriausybės programai. Natūralu, kad geriau būti pozicijoje ir palaikyti savo (liniją – DELFI), tuo labiau, kad yra ir mūsų klausimai įdėti į Vyriausybės programą“, - sakė A. Palionis.

Pasak jo, buvimas valdančiojoje koalicijoje svarbus ne tik partijos žinomumui, bet ir sprendimams dėl socialinės nelygybės mažinimo, darbo užmokesčio didinimo, pensijų, kitų socialinių garantijų.

Socialdemokratai yra paskelbę skyrių apklausą dėl tolesnio darbo koalicijoje su „valstiečiais“. Tai padaryta po to, kai LVŽS sutarė su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos. Trys socialdemokratų skyriai iš 60-ies jau yra pateikę nuomonę, kad partijai derėtų trauktis iš valdančiosios koalicijos, vienas pasisakė prieš tokį variantą.

Frakcijos seniūnas anksčiau DELFI yra sakęs, kad jo apklausos duomenimis, 12 iš 19 socialdemokratų frakcijos narių pasisako už tai, kad partija liktų valdančiojoje koalicijoje.