„Labai gaila, kad tik viena vieta. Mūsų kabinetas yra mažas, bet dar talpus, mes galėtume ir daugiau priimti“, – konferenciją pradėjęs ir padėkojęs rėmėjams šypsojosi A. Sysas.

LSDP lyderio Gitauto Palucko teigimu, apie jo pralaimėjimą sostinės Žirmūnų apygardoje jau yra daug apkalbėta, tad politikas atkreipė dėmesį į kolegos L. Jonaičio pergalę Žiemgalos vienmandatėje apygardoje, pavadinęs tai „pergale prieš populizmą“.

„Kova vyko ne tik tarp asmenybių, bet, panašu, kad ir tarp konceptualių požiūrių į politiką. Ar politikoje galima viskas, beatodairiškai peržengiant etikos ribas, ar vis dėlto politika turi išlikti etiška, morali ir konstruktyvi. Manau, tai, kad Liudas dabar yra čia, yra moralios politikos pergalė prieš populizmą, prieš beatodairišką, neatsakingą žarstymąsį kaltinimais“, – sakė G. Paluckas.

Socialdemokratų lyderis taip pat replikavo A. Syso teiginiui, kad socialdemokratų frakcija galėtų turėti daugiau narių. Tikiu, kad kitąmet pasipildysime, tvirtino G. Paluckas.

„Nepaisant to, kad Algirdas sako, kad mūsų frakcijos kabinetas yra mažas, aš tikiu, kad 2020 metais mums jo reikės gerokai didesnio. Panašu, kad esame gerame kelyje“, – kalbėjo LSDP pirmininkas.

Pagrindinis prioritetas, pasak naujo parlamentaro L. Jonaičio, yra kitų metų biudžeto patvirtinimas.

„Svarbiausias darbas visam Seimui yra kitų metų biudžeto priėmimas. Tai svarbiausias visų rinkėjų, visos Lietuvos, Seimo darbas“, – teigė socialdemokratas.

Jis paaiškino turįs patirtį švietimo srityje – dirbo profesinėje mokykloje, ilgą laiką buvo savivaldybės tarybos narys. Asmeniškai, pasak L. Jonaičio, jis domisi kultūra, organizuoja medžio skulptūrų dailės plenerus.

„Visose srityse tikrai galiu savo patirtį perduoti“, – tvirtino naujasis Seimo narys.

Jį papildė A. Sysas, išreiškęs prioritetą, kad L. Jonaitis dirbtų Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete.

„Šiandien pas Seimo pirmininką bus kviečiami seniūnai, mes apsitarsime dėl kvotų. (...) Mes neturime keliuose komitetuose savo atstovų. (Galbūt. – ELTA) kvota savivaldybių ir valstybės valdymo komitete. Liudas, kaip savivaldininkas, puikiai galėtų užimti šiame komitete vietą, ir mums būtų lengviau, nes neturime ten savo atstovų, o klausimų labai daug“, – pridūrė A. Sysas.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko nauji Seimo rinkimai Žiemgalos, Žirmūnų ir Gargždų vienmandatėse apygardose. Žirmūnuose Seimo rinkimus laimėjo iki šiol Vilniaus miesto taryboje dirbusi konservatorė Paulė Kuzmickienė, Gargžduose – konservatorė Rasa Petrauskienė, o Žiemgalos vienmandatėje apygardoje į Seimą pateko socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Sostinėje esančioje Žirmūnų apygardoje G. Paluckas pralaimėjo konservatorei P. Kuzmickienei, kuri rinkimuose sulaukė 52,03 proc. palaikymo, o socialdemokratų lyderis G. Paluckas 46,98 proc. rinkėjų paramos.

Žirmūnų rinkimų apygardoje yra įrašyta 35,1 tūkst. rinkėjų, iš kurių balsą atidavė 15,22 proc.