Tai žurnalistams pirmadienio vakarą po valdybos posėdžio patvirtino premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius. Galutinį sprendimą dar po savaitės turės priimti partijos prezidiumas.

„Šiandien priėjome prie vienos kandidatūros, kuri bus pasiūlyta prezidiumui, tai J.Poželos“, – sakė premjeras. Premjeras sakė nemanantis, kad jaunam politikui šioms pareigoms eiti gali pritrūkti patirties, gyrė J.Poželą kaip gerai susipažinusį su sveikatos apsaugos sistema.

„J.Požela atitinka keletą kriterijų, visų pirma dirba Sveikatos reikalų komitete, labai domisi parengtais, paruoštais įstatymų projektais, susipažinęs su sveikatos apsaugos sistemoje vykdoma reforma. Antras aspektas, per tą laikotarpį yra pasidomėjęs, kaip Sveikatos apsaugos ministerijai sekasi įsisavinti europinę paramą, ir šioje srityje jis nebus naujokais, nesakys, visus projektus, kurie buvo pradėti įgyvendinti, sustabdau, noriu susipažinti“, – kalbėjo premjeras.

„Kitas dalykas - kaip jaunam politikui labai svarbi savybė, yra inteligentiškas žmogus, besidomintis ta sritimi kaip politikas. Labai gerų girdėjau atsiliepimų iš ligoninių vadovų, yra gana realistas ir kiek turiu informacijos, ir vadovai žiūri gana teigiamai, ir tai nebus atstovavimas, kaip dažnai būna sveikatos srityje, ar Vilnius ar Kaunas“, – pabrėžė premjeras.

J.Požela -33 metų socialdemokratas Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas.

Anksčiau socialdemokratai į šį postą svarstė dvi kandidatūras, tai – buvęs sveikatos viceministras Erikas Mačiūnas ir parlamentaras J.Požela.

Sveikatos apsaugos ministro postas liko laisvas, kai iš jo atsistatydino socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė. Kol nėra paskirtas naujasis ministras, laikinai sveikatos apsaugos ministerijai pavesta vadovauti finansų ministrui Rimantui Šadžiui.