Lietuvos registrų centro viešai skelbiamoje juridinių asmenų informacijoje atsirado įrašas apie naujai rezervuotą partijos pavadinimą.

Laikinai, iki 2018 metų balandžio 16 dienos, yra rezervuotas partijos pavadinimas Lietuvos socialdemokratų darbo partija. Tokiu pačiu pavadinimu socialdemokratų „maištininkais“ pakrikštyti parlamentarai spalio 19 dieną pervadino parlamentinę Seimo frakciją.

Tokie pokyčiai įvyko, kai prieš kelias savaites iš LSDP pasitraukė devyni įtakingi Seimo socialdemokratai, kuriems grėsė pašalinimas dėl to, kad jie atsisakė paklusti partijos valiai ir nutraukti bendradarbiavimą su valdančiąja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

LSDP paliko buvę šios partijos pirmininkai Gediminas Kirkilas ir Algirdas Butkevičius, buvusi ilgametė parlamentinės Socialdemokratų frakcijos seniūnė, dabar Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė, buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, buvusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, buvęs vidaus reikalų bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis, dabartinis Seimo frakcijos seniūnas Andrius Palionis bei parlamentaras Artūras Skardžius. Netrukus iš LSDP buvo pašalintas ir parlamentaras Antanas Vinkus.

Ketvirtadienį nuo LSDP atskilę parlamentarai į DELFI skambučius neatsakė. Vienintelis telefonu atsiliepęs R. Sinkevičius tvirtino, kad jeigu jo bendražygiai ir rezervavo naują partijos pavadinimą, jis „nėra prikišęs prie to nagų“.

„Aš tikrai neregistravau. Kad frakcijos pavadinimą mes pakeitėme – tai tiesa. Matyt, vadovybės reikia klausti“, – kalbėjo jis.

Partijos pavadinimą galima rezervuoti, kai politinę organizaciją steigti planuojantys asmenys kreipiasi į Registrų centrą dėl pavadinimo laikino įtraukimo į juridinių asmenų registrą.

Šiuo metu laikinai rezervuoti, be jau minėto Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, keturi partijų pavadinimai. Iki šių metų gruodžio 21 dienos galioja rezervacija pavadinimui „Politinė partija Vasario 16-osios sąjunga“, iki ateinančių metų sausio pradžios – „Lietuvos leiboristų partija“, iki kitų metų kovo – „Partija „Už pažangą““ bei „Liberalų partija“.