Partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad socialdemokratų skyriai iškėlė kandidatus, kurie gerai žino regiono gyventojų rūpesčius, geba spręsti konkrečias žmonių problemas.

„Tarp kandidatų – ir stiprūs regionų lyderiai, ir pareigas einantys miestų ir miestelių merai, kurių valdomos savivaldybės yra nuolat pripažįstamos kaip geriausiai besitvarkančios. Kandidatų sąraše – daug energingų ir patyrusių įvairiausių profesijų žmonių. Dabarties iššūkių akivaizdoje Lietuvai kaip niekad svarbu turėti savivaldą, kuri būtų patikima, stipri ir savarankiška, užsiimtų realių žmonių problemų sprendimu. Būtent į tai orientuota ir socialdemokratų stiprios savivaldos vizija“, – šeštadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

LSDP konferencijoje pranešta, kad į merus Akmenėje pretenduos Vitalijus Mitrofanovas, Alytaus mieste – Nerijus Cesiulis, Jonavoje – Mindaugas Sinkevičius, Kauno mieste – Darius Razmislevičius, Klaipėdos mieste – Romaldas Sakalauskas, Klaipėdos rajone – Ligita Liutikienė, Neringoje – Arvydas Mockus, Pagėgiuose – Aušra Zongailienė, Panevėžio mieste – Ramūnas Vyžintas, Šiaulių mieste – Roma Janušonienė, Trakuose – Nerijus Šiaulys, Tauragėje – Rita Grigalienė, Telšiuose – Tomas Katkus, Ukmergėje – Indrė Kižienė, Visagine – Virginijus Andrius Bukauska, Zarasuose – Nikolajus Gusevas ir t.t.

Socialdemokratams atstovaujantys merai šiuo metu vadovauja 15-kai savivaldybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)