D. Šakalienė šeštadienį DELFI pripažino, kad medžiagą savo pataisoms dėl žiniasklaidos reguliavimo ji neva gavusi iš socialdemokratų.

„Socialdemokratai niekuomet nepateikė ir savo frakcijoje neaptarinėjo kokių nors žiniasklaidos laisvę ar veiklos sąlygas bloginančių įstatymų projektų. Dar daugiau, valdant socialdemokratams buvo priimtas demokratiškas Visuomenės informavimo įstatymas, įteisinęs žiniasklaidos savireguliacijos principus ir gerai vertintas Europoje,“ - pranešime spaudai teigia LSDP.

Seimo nariams ar kitiems politikams surinkus medžiagą įvairiomis temomis, tai nereiškia, kad socialdemokratai rengėsi pateikti panašias pataisas, tvirtina LSDP bei neneigia, kad galbūt tokių iniciatyvų, kokias pasiūlė D. Šakalienė, tarp LSDP narių būta.

„Nuosekliai laikydamiesi koalicijos susitarimų socialdemokratai supranta, kad ieškant kompromisų, tenka atsižvelgti ir svarstyti politikų teikiamus siūlymus, bet aklai paimti jau baigusio kadenciją parlamentaro surinktą medžiagą, užregistruoti ją Seime kaip savo, o paskui patyrus fiasko – neatitinka nei politiko etikos nei logikos principų, - teigia jie.

LSDP esą net svarsto dėl D. Šakalienės pareiškimų kreiptis į Seimo etikos ir procedūrų komisiją

„Valstietė“ Seimo narė Dovilė Šakalienė neturėtų švaistytis nuorodomis į kitų politikų surinktą medžiagą, o prisiimti politinę atsakomybę dėl savo užregistruoto įstatymo pataisos. Antraip Seimo LSDP frakcija kreipsis į Seimo etikos ir procedūrų komisiją dėl tokio parlamentarės elgesio, - teigiama pranešime spauudai.