LSDP pranešime spaudai pabrėžiama, kad diskusijos su visuomene yra demokratinis politinio projekto kūrimo modelis, kai įvairiausios visuomenės grupės gali teikti savo nuomones ir pasiūlymus pačioje pradinėje įstatymų keitimo stadijoje. „Kur kas prasmingiau pradiniame etape yra diskutuoti apie mokslininkų grupės pateiktą studiją, negu jau griežtai suformuluotą Vyriausybės įstatymų paketą“, - akcentuoja LSDP.

Kritikos strėlės dėl A. Kubiliaus vyriausybės mokesčių reformos

Prezidentei, gąsdinančiai naujos naktinės reformos grėsme, LSDP atkerta, kad būtent ji buvo didžioji konservatorių ir liberalų vyriausybės naktinių reformų gynėja.

“Lietuvoje viešinti D. Grybauskaitė teigiamai įvertino dabartinės Vyriausybės priemones ir mokesčių reformą šalies finansų sistemai stabilizuoti.

“Tai yra finansinio stabilizavimo priemonės, kurias privalu daryti. Šios priemonės, kurių masė buvo priimta, buvo neišvengiamos”, - po susitikimo su premjeru A. Kubiliumi ir ministrais vakar sakė D. Grybauskaitė”, - buvo rašoma 2009 m. sausio mėn. žiniasklaidoje, teigiama LSDP pranešime.

A. Sysas: svarbių sprendimų negalima forsuoti

„Darbo kodeksas ir socialinės paramos modelis yra viena svarbiausių valstybės gyvenimo sričių, kurių subalansavimas yra vienas kertinių socialdemokratijos rūpesčių, -  teigia LSDP. - Jeigu kalbame apie darbuotojų dalyvavimą įmonės valdyme, turime suteikti galimybę ir Lietuvos piliečiams dalyvauti valstybės valdyme“.

LSDP pirmininko pavaduotojas, Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas: “Normalus demokratinės valstybės mechanizmas taip ir turi veikti. Spręsti turi socialiniai partneriai, kuriems teks ir gyventi pagal sukurtą modelį. Tokių svarbių sprendimų negalima forsuoti. Skubotos pataisos gali atsisukti ne tik prieš darbuotojus, bet ir prieš darbdavius. Pablogėjus darbo sąlygoms ir socialinės paramos sistemai, padidės emigracija, darbdaviams nebebus ką samdyti.”

LSDP frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė: “Suvokiame klausimo jautrumą, todėl tik diskusijos tarp socialinių partnerių ir balanso paieška yra kelias, vedantis, atsižvelgiant į šiandienos iššūkius, į tobulesnį svarbios socialinės sferos reglamentavimą. Mes, socialdemokratai, visada siekiame, kad dirbančiųjų padėtis nebūtų bloginama.”