„Neremsime pirmiausia todėl, nes nė vienas kandidatas neišreiškė pageidavimo ir prašymo tokiai paramai gauti, ir tai visiškai natūralu, kodėl mes viešai šios paramos ir nereiškiame. Žinome, kad didelė dalis mūsų partijos narių patinka Gitano Nausėdos gerovės valstybės išdėstyta vizija, bet yra ir tam tikra dalis, kurie balsuos už konservatorių kandidatę Ingridą Šimonytę, už jos poziciją žmogaus teisių srityje. Todėl mes nedraudžiame savo nariams ne tik balsuoti, bet ir agituoti už patinkantį kandidatą, tačiau partijai išreikšti viešą paramą visiškai netikslinga. Tuo labiau kad žmonės protingi,- jie atsirinks. Matyt, ir Visvaldo Matijošaičio pavyzdys parodė, kad viešos paramos neturi labai didelės sėkmės“, - Eltai sakė G. Paluckas.

G. Paluckas sukritikavo ir „valstiečių “ frakcijos norą antradienį kviestis abu kandidatus ir po diskusijos priimti vieningą frakcijos sprendimą. Anot G. Palucko, tai dar vienas „valstiečių“ rinkiminis šou ir ragina kandidatus nedalyvauti tokio pobūdžio diskusijose.

„Manau, kad tai dar vienas priešrinkiminis „valstiečių“ šou, kurių pastaruoju metu jie užtaisė mums gana daug. Tikrai ne visi jie smagūs. Tas ėjimas, paskui neišėjimas iš valdžios įnešė tikrai daug sumaišties ir demonstruoja neatsakomybę. Manau, abiem kandidatams prasmingiausia apskritai šiuo etapu iki balsavimo sekmadienį nedalyvauti tokio pobūdžio šou, o tik pasibaigus rinkimams laimėjęs prezidentas turėtų iš eilės susitikti su visomis parlamentinėmis partijomis ir aptarti visas aktualijas ir vizijas, planus“, - teigė jis.

Paklaustas, ar partijos sprendimas būtų kitoks, jei vis dėlto bent vienas kandidatas būtų išreiškęs norą būti remiamas LSDP, G. Paluckas teigė, kad taip.

„Galbūt ir būtume keitę ir derėtumėmės jau išsamiau ir giliau. Panagrinėtume programas ir kaip jos būtų įgyvendinamos, kokios paramos reikėtų Seime. Taip pat mūsų iniciatyvoms kokios reikėtų paramos iš būsimo prezidento. Tačiau šiuo atveju, nė vienas kandidatas tos paramos nepaprašė, todėl partijos nariai ir rėmėjai apsispręs patys“, - teigė jis.

ELTA primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Tarybos sprendimu Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija antradienį kviečia kandidatus į Prezidentus į atvirą frakcijos posėdį. Po diskusijos frakcija ir sudaryta Konsultacinė grupė pateiks poziciją dėl galimos paramos kandidatams II rinkimų ture, ją tvirtins LVŽS Valdyba.

Gegužės 26 d. vyksiančiame antrajame Prezidento rinkimų ture dėl šalies vadovo posto varžysis daugiausia balsų per pirmąjį rinkimų turą surinkę kandidatai - I. Šimonytė, pelniusi 31,31 proc. rinkėjų balsų, ir G. Nausėda, gavęs 30,94 proc. balsų.