„Manau, visas šis pusdienis ir buvo skirtas parodyti, kad valantieji yra valdantieji, o respublika yra parlamentinė. Tai, manau, kad tam tikra prasme tai pavyko, bet valdžių santykio tai tikrai nepagerina“, – Seime žurnalistams teigė G. Paluckas.

Seimo narys taip pat įsitikinęs, kad mokami COVID-19 testai darbuotojams gali neigiamai paveikti COVID-19 pandemiją.

„Matyt, galime turėti ir neigiamų pandemijos pasekmių. Nes priėmus Užkrečiamųjų ligų įstatymo pataisas ir žmonėms atsiradus prievolei mokėti už savo testus yra tikimybė, jog tų testų apimtys mažės“, – sakė jis.

LSDP frakcijos atstovas Algirdas Sysas taip pat pritarė, kad ketvirtadienio balsavimai Seime dėl veto atmetimo parodė, kad vyksta tolesnė konfrontacija tarp prezidento ir valdančiosios daugumos.

„Tai yra tolesnė konfrontacija prezidento ir valdančiųjų, jie prezidentą nurungė šiandieną, bet neaišku, kiek ilgai tas džiūgavimas bus“, – žurnalistams sakė jis.

ELTA primena, kad Seimo daugumai ketvirtadienį pavyko atmesti tris prezidento veto.

Valdantieji atmetė šalies vadovo veto dėl įstatymo pataisų, numatančių, kad skiepytis atsisakę darbuotojai patys mokėtų už COVID-19 testus, veto dėl Seimo nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje (ES) įstatymo, numatančio atstovą skirti ne tik ES, bet ir konkrečioje valstybėje. Valdančiajai daugumai taip pat pavyko atmesti ir prezidento veto dėl ir Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pataisų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)