„Kviesime politinės tarybos posėdį ir norime išsiaiškinti dviem klausimais su mūsų partneriais, ypač Darbo partija: dėl švietimo darbuotojų profsąjungų keliamų reikalavimų, nes penktadienį buvo sutarta ir su kolegomis mūsų, kad nuo rugsėjo pirmos bus padidinta 5 mln. eurų darbo užmokesčio kėlimui,o penktadienį pamatėme, kad po tų derybų buvo Darbo partijos kai kurių narių registruotas projektas, kad Vyriausybė turi surasti 17 milijonų. Štai mūsų netenkina“, – žurnalistams pirmadienį po socialdemokratų valdybos posėdžio sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

„Kitas dalykas, dėl socialinio modelio, kad būtų galutinis aiškumas. Jie viešoj erdvėj kalba, kad pritaria tam, bet kaip komitetuose vyksta svarstymas, kartais matosi iš frakcijos narių, kad turi kitą poziciją“, – pridūrė premjeras.

Darbo partijos frakcijos atstovai Seime įregistravo nutarimo projektą, kuriuo siūloma Vyriausybei iki rugpjūčio skirti 17,2 mln. eurų pedagogų atlyginimų padidinimui. Švietimo ir mokslo ministerijai vadovauja „darbiečių“ deleguota Audronė Pitrėnienė.

Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus yra sakęs, kad siūlymas kelti mokytojų algas perskirstant šių metų biudžetą yra priešrinkiminis, ir buvo sutarta 2016 metų biudžeto neperskirstyti.

Pasak Vyriausybės vadovo, politinės tarybos posėdis vyks antradienį Seime.